Mor el sociòleg Vidal-Beneyto

El catedràtic de Sociologia José Vidal-Beneyto, analista habitual del diari El País, del qual va ser soci fundador, ha mort aquesta matinada a París, als 80 anys, d'una aturada cardíaca.

Vidal-Beneyto, que va nàixer a Carcaixent, va desenvolupar com a sociòleg un reconegut treball acadèmic i intel·lectual entorn de la comunicació, la cultura, la globalització i el desenvolupament comunitari europeu, raó per la qual, la Universitat de València, on va estudiar, el va investir doctor honoris causa. Però Vidal-Beneyto també va destacar pel seu activisme polític durant el franquisme. Va treballar per agrupar l'oposició i en 1974, junt amb Santiago Carrillo i Rafael Cavo Serer, va participar en la creació de la Junta Democràtica d'Espanya.

Entre les seues últimes obres figuren Memoria democrática, Derechos humanos y diversidad cultural, Hacia una sociedad civil global i La ventana global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.