Els comerços de l'entorn del mercat de Bonavista també podran obrir els diumenges al matí

L'Ajuntament de Tarragona va donar ahir el vistiplau a la flexibilització de l'horari comercial al barri de Bonavista els diumenges al matí, de les 9 fins a les 3 de la tarda, coincidint amb el mercat de marxants. D'aquesta manera, els 136 establiments que hi ha al barri de Ponent podran treure profit de l'impacte que suposa la celebració del mercat dels diumenges, en compliment d'una reivindicació històrica del gros del seu col·lectiu comercial. Fruit d'això, el novembre de l'any passat, l'Ajuntament se'n va fer ressò i va engegar un procés de participació dins del barri perquè els professionals que es veurien afectats per l'aplicació d'aquesta ampliació horària poguessin dir la seva en forma d'al·legacions. En aquest aspecte, el regidor de Promoció Econòmica de Tarragona, Sergi de los Rios, va subratllar la rellevància de la mesura, que es començarà a aplicar aquesta mateixa setmana: «Els comerços del perímetre es podran beneficiar de l'atractiu del mercat de marxants.»

Al Serrallo, també

El consistori també va donar llum verd per sol·licitar a la Generalitat la declaració del Serrallo com a zona d'interès turístic; una mesura que també servirà perquè els comerços del barri mariner de Tarragona puguin obrir fins a les onze de la nit, tal com ja es pot fer a la Part Alta. Igual que es va fer a Bonavista, l'Ajuntament va obrir un procés participatiu entre els professionals del barri pesquer, tot i que ningú no va presentar cap al·legació. «Tan sols informes positius», va explicar de los Rios, que espera que «la declaració del Serrallo com a zona d'interès turístic s'instal·li en l'imaginari de la gent».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.