Barcelona penja el cartell de «complet»

L'afluència de turistes aquesta Setmana Santa desborda restaurants, punts turístics, carrers i botigues del centre de la ciutat

Molts turistes van fer ahir el seu particular viacrucis de Setmana Santa, suportant llargues cues, i no només a l'entrada dels principals punts turístics de la ciutat. Demanar una taula per dinar o per prendre-hi un cafè, trobar un seient buit al bus turístic o intentar passejar per la Rambla, el carrer Ferran o la Portaferrissa sense que fes la sensació que s'anava en processó es va convertir en un exercici de paciència. Fins i tot les botigues de les grans franquícies del passeig de Gràcia o del Portal de l'Àngel, eren plenes a vessar de visitants.

A mig matí ja hi havia tres quarts d'hora d'espera per pujar en ascensor a la cúpula de la Sagrada Família, però això no semblava que importés gaire als turistes, que continuaven arribant-hi –sobretot famílies i grups organitzats– i ampliant una cua que feia la volta al temple de Gaudí. «En dies de Setmana Santa és habitual, aquesta riuada de turistes», explicava una de les responsables del punt d'informació, mig atabalada. Els que ho tenien més fàcil per gaudir de la Sagrada Família sense fer gaires cues eren els que havien obtingut les entrades anticipades pel caixer, una opció que s'aconsellava fervorosament des del punt d'informació. «La gent que no vol fer cua acostuma a reservar els passis abans. És la millor alternativa per estalviar-te mitja hora d'espera a peu dret», assegurava una de les noies de les taquilles.

Cinc vegades més

Els responsables dels principals punts turístics de la ciutat calculaven ahir que l'afluència de turistes aquests dies a Barcelona és «entre quatre i cinc vegades més gran» que la d'un cap de setmana normal. «Estem desbordats», deia el Lluís mentre atenia turistes al punt d'informació de la plaça de Catalunya.

Francesos, alemanys, anglesos i italians són els principals visitants estrangers que passen la Setmana Santa a Barcelona, tot i que també hi ha «molt de turista de la resta de l'Estat». «La crisi ha fet que en els darrers anys els turistes de l'Estat optin per fer desplaçaments a l'interior de l'Estat mateix», comentava el responsable del punt d'informació del monument de Colom, Cluny Flores. La seva sensació, però, és que els turistes estrangers «tornen a agafar embranzida», i enguany l'afluència de visitants està «al mateix nivell» que fa uns anys. «L'inici de la recuperació econòmica en alguns països europeus es nota al carrer, als restaurants, als museus... Nosaltres hem multiplicat per sis l'afluència de turistes», deia Flores.

Abans d'obrir taquilles

Un símptoma inequívoc d'aquesta «plena ocupació» a la ciutat es comprova, segons els informadors, a les taquilles dels museus, que «estan actives» des de primera hora del matí. «Que hi hagi gent esperant que obrin les taquilles de bon matí o que s'esperin que els hagis de fer fora al vespre, només passa per Setmana Santa o a l'estiu», deia Sandra Planas, hostessa de la Pedrera, que ahir informava els turistes de les exposicions que s'hi podien veure.

Si a més de ser Setmana Santa el Barça juga a casa, l'afluència de gent es multiplica. Al monument de Colom, on també venen entrades per anar al Camp Nou, explicaven ahir que els èxits de l'equip de Pep Guardiola han ajudat que molts aficionats visitin aquests dies la ciutat. «No hem donat l'abast. Aquesta setmana hem venut moltes entrades per veure el Barça a visitants de tot arreu, però sobretot a suecs que volen veure Ibra», assegurava Flores, que va augurar una «molt bona» temporada per al sector turístic «independentment dels triomfs blaugrana». «Si es manté el ritme d'aquesta Setmana Santa, la temporada serà rodona», sentenciava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó