L'aeroport de Reus recupera la normalitat amb la cancel·lació de només quatre vols

L'activitat del volcà islandès posa en evidència la incertesa diària que plana sobre l'operativa regular dels trajectes europeus

Gairebé ni rastre de la jornada de caos aeri que es va viure dissabte a la terminal de Reus i que, sens dubte, va ser molt més problemàtica als 20 aeroports d'arreu de l'Estat que es van veure obligats a tancar com a conseqüència de la revifada del núvol de cendra del volcà islandès Eyjafjallajökul. Cal recordar que quatre dels aeroports catalans van haver d'adoptar temporalment aquesta mesura fins la nit: el de Lleida-Alguaire, Sabadell, el de Barcelona-El Prat i el de Girona-Costa Brava. El de Reus va ser l'únic del país que abans-d'ahir es va mantenir obert tot i que, a partir del migdia, la companyia irlandesa Ryanair va decidir cancel·lar tots els seus vols. En concret, es van anul·lar 12 trajectes, la destinació dels quals era París, Cracòvia, Liverpool, Brussel·les, Londres, Palma de Mallorca i Bristol. Des d'aquests punts i de Venècia, Meiningen i Almeria estava previst que sortissin 12 avions cap a la capital del Baix Camp, malgrat que per motius de seguretat es van quedar a terra.

El nombre d'operacions que es van haver de cancel·lar ahir, en canvi, van ser moltes menys. Segons va informar Aena, de les 44 rutes que hi havia programades amb origen o destinació a Reus, només se'n van haver de suspendre quatre de Ryanair. Des del territori, no es va enlairar el vol que a dos quarts de set del matí havia de sortir cap a Santiago de Compostel·la ni tampoc el que s'havia d'enlairar a les 8.20 h amb destinació a Bèrgam (Itàlia). Com que aquests llocs estaven afectats pel tancament de l'espai aeri, tampoc va aterrar a Reus una aeronau que havia de marxar de Bèrgam i una altra que ho havia de fer des de la capital gallega. Entre els afectats hi havia una parella de Tarragona que havia matinat per agafar el vol a Santiago, on explicaven que hi estan estudiant mitjançant una beca però, al final, com que va ser una de les rutes anul·lades, Ryanair els va acabar canviant el bitllet per 24 hores més tard.

23 rutes anul·lades, al Prat

x. m

A l'aeroport del Prat es van suspendre tretze sortides i deu arribades tant pel reajustament de rutes que fan les aerolínies després d'hores de suspensions de vols com per les restriccions que ahir encara planaven sobre l'espai aeri de Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc i el nord de Portugal i Itàlia així com el sud d'Alemanya, Àustria, Croàcia i Irlanda. De fet, les restriccions a l'espai aeri espanyol que han afectat els vols de Catalunya també van evolucionar al llarg de la jornada. L'operativa es va normalitzar a primera hora, però es van mantenir tancats els aeroports de Santiago de Compostel·la, la Corunya i Vigo i a les onze del matí s'hi va sumar també el de Salamanca. La situació va canviar a la tarda, quan es van reobrir els aeroports gallecs però van fer el contrari els del País Basc, Astúries i Cantàbria, així com els castellans de Lleó, Valladolid i Burgos. Amb tot, a part del Prat, Ryanair va reprendre les operacions als aeroports catalans però amb cancel·lacions: així, entre altres, a Lleida es van suspendre quatre vols i a Girona, vuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella