Societat

Tortosa posa en marxa un menjador social al Col·legi dels Josepets que repartirà 25 àpats al dia

Els usuaris se seleccionaran segons els criteris de Serveis Socials

Com es va repetir reiteradament ahir durant la inauguració del menjador social Mossèn Sol, a causa de la situació de crisi econòmica hi ha molts ciutadans que ho estan passant malament. Així, aquesta nova instal·lació respon a les circumstàncies que està vivint la ciutadania, i s'hi pretén oferir un lloc on els més vulnerables puguin tenir un plat a taula. El menjador, durant aquest primer mes, oferirà 25 àpats al dia a aquelles persones més necessitades, segons marquin els criteris de Serveis Socials, i estarà obert de dimarts a divendres. La instal·lació, però, té cabuda per a 36 persones, i els responsables de Càritas intentaran ampliar la seua oferta d'aquí a uns mesos. De moment, però, les persones que en siguin usuàries hi podran anar dues vegades a la setmana, i hi hauran d'acudir amb una targeta amb la qual s'identificaran on constaran els dies en què tenen dret a aquest servei. «No volem que es creïn cues, ni que vingui qualsevol», va explicar Lluís Lamote, director de Càritas, que va assegurar que cada mes es revisaran els casos, «ja que no seran sempre les mateixes persones les que podran accedir al menjador». Segons va comentar Lamote, la majoria d'usuaris d'aquest servei són persones grans amb molts pocs recursos. «Són ciutadans amb una renda baixíssima, alguns vidus i fins i tot matrimonis», va apuntar Lamote. El menjador l'atendran quatre voluntaris cada dia.

550 persones reben ajut de Càritas

Amb la situació econòmica actual, totes les entitats que ajuden els més necessitats es veuen desbordades. Lamote va explicar durant la inauguració del menjador social Mossèn Sol que s'ha duplicat el nombre de ciutadans que reben ajut de Càritas Interparroquial. «Ara atenem 550 famílies», va comentar Lamote. Segons el director de Càritas, hi ha molta gent que passa gana i aquesta entitat ha hagut de prioritzar i estudiar molt bé a qui destinar els ajuts, tot i les dificultats que això comporta. Ferran Bel va destacar la tasca que aquesta entitat du a terme: «Fa molts anys que Càritas està ajudant i fa una feina insubstituïble, aportant aliments a la gent més necessitada.» Bel també va destacar que l'Ajuntament de Tortosa ha duplicat la seua aportació a l'entitat. «Hem passat de 30.000 euros anuals a 60.000.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

girona
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró