Societat

Sánchez-Camacho diu que el PP ja s'encarregarà de dur la prohibició del vel integral al Senat

El PP ja portarà ell la prohibició del vel integral als equipaments públics al Senat, després que el PSC frenés de soca-rel les intencions de la senadora socialista i alcaldessa de Cunit, Judith Alberich. «El PSC no té una política clara ni valenta en temes d'immigració; cada dia entra més en la doctrina de Zapatero de dir un dia una cosa i l'endemà, la contrària», va carregar la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, l'encarregada d'anunciar que el seu partit sí que presentarà una moció al Senat perquè «es reguli l'ús del burca i del vel integral en l'àmbit estatal, perquè la seva prohibició garanteixi el dret a la igualtat de les dones a Catalunya i a Espanya».

Sánchez-Camacho va dir que ja s'han acordat els termes de la moció amb els responsables d'immigració del PP i va subratllar que el seu partit «diu sempre el que pensa i ho defensa», en contraposició a les diferències internes a les files socialistes. De fet, Alberich va anunciar en nom de l'Entesa que presentaria la moció al Senat, el PSC la va desautoritzar i, per acabar-ho d'adobar, la consellera Carme Capdevila va afegir-hi, en contra de l'opinió majoritària del seu partit, que l'Estat sí que ha de regular l'ús del vel integral i que el millor lloc per fer-ho és el Congrés dels Diputats.

La moció de Tarragona

Pel que fa als ajuntaments tarragonins en què es debatrà la moció, ahir el PP va fer públic el contingut de la que presentarà a Tarragona, en què es proposa limitar la presència del vel integral tant a les vies públiques com als equipaments i edificis municipals, a favor del respecte a la dignitat de la dona. Respecte a la moció presentada pels populars a Reus, el PP de Tarragona va més enllà i demana la prohibició al carrer, però alhora mira d'equilibrar el seu discurs proposant «accions de sensibilització encaminades a prevenir els riscos d'interpretar aquestes mesures com un atac indiscriminat a les persones que practiquen la religió islàmica».

La moció també alerta que la prohibició pugui generar un increment en l'ús del vel integral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS
MEDI AMBIENT

Veïns de Camarles qüestionen els riscos de la planta de biogàs

CAMARLES
Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet dels ‘Papers de Panamà’

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar