Societat

Tarragona només permetrà l'accés a la Part Alta a veïns i a comerciants

Tan sols hi podran entrar els vehicles amb targetes de circulació i els de mercaderies en horaris especials

A partir del juliol i, de moment, fins a final d'any, els únics vehicles que tindran autorització per circular pels carrers de la Part Alta de Tarragona són els que disposin de la targeta de resident, principalment els veïns del nucli antic, i els comerciants i empresaris amb negocis dins de la zona. Aquesta és la principal mesura que aplicarà l'àrea de Mobilitat per tal de reordenar el trànsit a causa de les obres de restauració de la muralla que obligaran a tallar la Baixada del Roser almenys durant sis mesos. Amb això, el consistori confia rebaixar el nombre de vehicles que actualment circulen pel cor del nucli antic de la ciutat, i que, segons fonts de la Guàrdia Urbana, són més de 6.000 al dia. Per això, en els propers dies, representants de la Guàrdia Urbana i de l'àrea de Mobilitat comunicaran als residents a la zona i als comerciants aquesta i altres normes que entraran en vigor a partir del mes que ve i que tractaran d'evitar el col·lapse circulatori.

Uns 1.500 vehicles

Arran de la posada en marxa de la pilona al portal del Roser, al febrer d'enguany, l'Ajuntament va actualitzar la base de dades que es va generar anys enrere amb l'entrada en funcionament de les targetes de resident i que tenia computades prop de 700 matrícules. Actualment, segons fonts de Mobilitat, la xifra –comptant-hi veïns i comerciants i vehicles de serveis d'emergència– s'acosta als 1.500. Tot i que al portal de Sant Antoni no hi ha cap pilona que reguli l'accés, en breu s'hi instal·larà un plafó en què s'informarà de les restriccions durant els pròxims sis mesos. Els que incompleixin la norma seran sancionats per la Guàrdia Urbana, amb multes que oscil·laran entre els 100 euros –per a les infraccions de caràcter lleu– i els 200 –per a les greus–.

PER OBTENIR LA TARGETA

1.Residents a la Part Alta titulars de vehicles
Estar empadronat a la Part Alta i ser titular d'un vehicle domiciliat a Tarragona.
No tenir cap deute amb l'Ajuntament.
2. Residents a la Part Alta que no siguin titulars de vehicles*
Unitats familiars amb persones majors de 65 anys
Famílies amb membres que requereixin una targeta a causa de la seva condició física
No tenir cap deute amb l'Ajuntament
3.Comercials i professionals i industrials*
Tenir un comerç o un despatx a la Part Alta
Tenir el vehicle donat d'alta a Tarragona
No tenir deutes amb l'Ajuntament
4.Propietaris o llogaters de pàrquings
Ser propietari o llogater d'una plaça de pàrquing a la Part Alta que tingui gual
Estar al corrent del pagament de la taxa del gual *No és necessari estar empadronat

Pel carrer Major, no

S.C

La proposta de reordenació del trànsit inclou tres normes més. En primer lloc, l'establiment d'un període d'unes tres hores per a la càrrega i descàrrega, que es pactarà amb els comerciants i amb els bars i restaurants. Tot indica que serà al matí. En paral·lel, també s'habilitaran tres zones més per dur a terme aquesta activitat: a la rambla Vella –de 2/4 de 10 del matí a 2/4 d'1– per donar servei als locals de la plaça de la Font, al costat del portal del Roser i una altra al portal de Sant Antoni. L'àrea de Mobilitat també restringirà al màxim la circulació pel carrer Major, tenint en compte que és l'eix vertebrador del nucli antic i la presència de visitants i turistes és constant. L'única hora en què es podrà circular serà amb motiu de la càrrega i descàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]