Societat

Els catalans mantenen la mateixa despesa en petards, però compren més lots d'estalvi o promoció

Les victòries del Barça continuen fent augmentar la venda de coets durant l'any

Tot apunta que els establiments de petards tancaran la temporada amb una facturació semblant a la de l'any passat (el president de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Catalunya, Eduard Conillera, parla d'un descens d'entre el 5 i el 8% de facturació, lluny del 20% de descens del 2008). El que sí s'ha notat respecte al 2009 és el «canvi d'hàbits dels compradors», expliquen des de Petardos CM, un dels establiments de petards amb més punts de venda a Catalunya. «L'any passat les famílies es gastaven uns 200 euros en caixes de petards. Ara, en canvi, es manté la mateixa despesa en coets, però els compradors opten per adquirir lots d'estalvi o promoció per comprar d'una tirada petards de tot tipus i per a tota la família», explica Irene Castillo, encarregada de la botiga del passeig de Santa Coloma de Barcelona. Aquest, però, no és l'únic hàbit que s'ha modificat. També ha variat l'atenció dels compradors. Ara miren molt més els preus dels petards «per saber si s'estan passant del preu establert», afegeix Castillo.

La majoria de facturació de les botigues de petards es fa els dies abans de la revetlla de Sant Joan. La resta es fa durant l'any, sobretot quan hi ha celebracions de victòries esportives. S'han tornat a vendre molts petards per celebrar les victòries del Barça, però també per celebrar les derrotes de l'equip de Guardiola l'afició madridista. Les bengales de color i fum són els productes més venuts quan es tracta de celebrar esdeveniments esportius. També s'ha venut molt durant tot l'any – ja està exhaurit– el lot de seguretat, que costa 3 euros. En el lot hi ha una bossa de roba, un tirador de coets, deu tiratrons, unes ulleres de goma protectores, una metxa, un mocador i una samarreta.

Es mantenen les casetes

L'entrada en vigor del reglament europeu, que regula l'ús de focs d'artifici, ha provocat que el govern espanyol hagi hagut de redactar un reglament dedicat a la pirotècnia i la munició. Tot i aquesta nova directiva, que obliga a homologar i etiquetar els petards que es posen a la venda, el govern ha autoritzat 913 punts de venda de petards a Catalunya, una quantitat semblant a la del 2009. La majoria de punts es troben a Barcelona (477 casetes i 148 locals). La resta estan distribuïts a Girona (88 casetes i 14 locals), Lleida (22 casetes i 48 locals) i Tarragona (22 casetes i 94 locals).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona