Saura i la guineu que guarda el galliner

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha fet arribar una carta a tots els agents dels Mossos d'Esquadra –prop de 15.000– en què els expressa el suport personal, els justifica per què ha decidit investigar si es van produir errors en la càrrega dels antiavalots i els anima a continuar treballant: «Amb la dedicació, l'esforç i la professionalitat que demostreu cada dia.» En la carta, el conseller encoratja tots els agents del cos a no deixar-se desanimar per tot allò que puguin sentir o llegir sobre una intervenció policial que qualifica de «difícil». «Com és públic, he demanat un informe exhaustiu de les ordres, les accions i les conseqüències de la intervenció del passat dimecres a Barcelona, amb la intenció de veure què va passar perquè es produïssin uns efectes –molts mossos i ciutadans ferits– que no són el resultat esperat, que no han agradat a ningú i que em preocupen personalment», continua Saura en el seu escrit. Tot seguit comença a llançar floretes al cos de Mossos i els expressa el seu suport explícit tot aclarint, però, que «sempre intenti millorar allò que es pot millorar i evitar situacions que no són volgudes per la policia ni per la ciutadania». «És un orgull per a mi pertànyer a un país que té una policia com la nostra i tenir la responsabilitat política de dirigir-la. Per això, en moments difícils com aquests, vull expressar-vos tot el meu suport i demanar-vos que no us deixeu desanimar per aquells que volen utilitzar la vostra feina per fomentar confrontacions partidistes.» Joan Saura es compromet a continuar treballant per augmentar la complicitat ciutadana amb els Mossos i per millorar les seves condicions laborals. I finalment els adverteix: «Com que segurament continuareu sentint que el conseller Saura no estima els Mossos, o que sóc la guineu que guarda el galliner o coses semblants, només us vull transmetre sense intermediaris la meva felicitació per la vostra tasca diària d'ajuda a la societat.»

Joan Saura compareixerà dimarts que ve al Parlament per donar explicacions sobre la càrrega policial i és previst que concreti l'assumpció de responsabilitats polítiques que li reclamen tots els grups, excepte el PSC. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que va actuar ahir com a portaveu del govern, va explicar que l'executiu esperarà a conèixer l'informe dels Mossos per decidir si hi ha d'haver destitucions. Va afirmar que per ara no s'ha posat cap nom sobre la taula, i va insistir que al govern ni li va agradar la imatge «proactiva» dels antiavalots dimecres ni la «passivitat» amb què van encaixar les agressions dels manifestants de dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA