Societat

El govern espanyol “respecta” però no comparteix la prohibició dels toros a Catalunya

L'executiu estatal no té previst portar cap mesura al Congrés per regular les curses de braus

El vicepresident tercer, Manuel Chaves, creu que el PP comet “un error” a l'enfrontar Catalunya i Espanya per aquesta qüestió

El govern de José Luis Rodríguez Zapatero “respecta” però no comparteix la decisió dels Parlament de Catalunya de prohibir les curses de braus perquè aposta per la “convivència i la coexistència abans que per la prohibició”.

Segons fonts de la Moncloa, l'executiu estatal no té ni ha tingut mai en la seva agenda legislar sobre aquesta qüestió, ni abans de la votació del Parlament, ni ara. Tampoc té previst donar suport a cap iniciativa a les Corts espanyoles com la que ha anunciat que presentarà el PP al Congrés i al Senat per declarar-les bé d'interès cultural.

Per la seva banda, el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, considera que “anar més enllà” en el veto del Parlament català a les corrides de toros i “situar el debat en un context de confrontació política” entre Catalunya i Espanya, tal com fa el PP, és un “error” tot i es tem “que serà així”.

Durant una roda de premsa a la localitat sevillana de Los Palacios ha expressat el seu “respecte” per la decisió del Parlament, al mateix temps que ha reconegut ser “gran aficionat” als toros i ha afegit que està “en contra” de la prohibició “a qualsevol indret” de l'Estat. Finalment, ha dit que el govern espanyol estudiarà “què es pot fer” després de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya.

En unes declaracions fetes a Badajoz, José Blanco ha assegurat que no comparteix “aquest tipus de prohibicions” i ha afegit que el dia 8 d'agost “estarà a la plaça de toros de Pontevedra” on se celebra una cursa en motiu de les festes de la ciutat. Amb tot, el ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE ha expressat el seu “màxim respecte” per la decisió de la cambra catalana.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que “a nivell personal” si s'hagués estat diputat del Parlament de Catalunya hauria votat “no” a la prohibició dels toros, tot i que ha afirmat que no és aficionat als toros. Des del punt de vista governamental, el ministre no ha volgut opinar sobre la decisió dels polítics catalans. “Els governs no acostumem a comentar les decisions d'altres parlaments” sobretot quan es prenen en “l'àmbit estrictament de les seves competències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat