Societat

Mor el bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell

El mes de juliol va comunicar que tenia un càncer de pàncrees

Bisbe auxiliar de la diòcesi de Barcelona des del 2017, es dedicava a la catequesi

Discret, tenia molt bona relació amb els joves

Ahir va morir víctima d’un càncer de pàncrees el bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell, de 49 anys, després d’estar, des del dissabte dia 18 a la nit, en estat greu a la unitat de cures intensives de l’hospital Clínic. Nomenat bisbe auxiliar de Barcelona a finals del 2017 (juntament amb Sergi Gordo), Vadell, nascut a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972, va comunicar que tenia un tumor al pàncrees el mes de juliol passat. Tot i que es va sotmetre a una intervenció i a quimioteràpia, no va deixar de treballar, sobretot al secretariat de catequesi. Diumenge a la nit, i en saber-se l’agreujament de la seva salut, el cardenal Joan Josep Omella va presidir una vetlla de pregària per ell, que els fidels de Barcelona van poder seguir per streaming.

Toni Vadell, llicenciat en teologia per l’Ateneu Pontifici Salesià de Roma, però amb estudis de filosofia, va ser un home molt discret que tenia molt bona connexió amb els joves. Precisament una de les darreres aparicions públiques que va fer va ser el 7 de novembre passat, quan va presidir a la catedral de Barcelona la missa d’acció de gràcies per la beatificació, un any abans, del jove màrtir Joan Roig Diggle, assassinat el 1936 als 19 anys. L’endemà Vadell va dipositar una relíquia del beat a la capella dels Màrtirs de la catedral, on pot ser venerada per tots els fidels.

Primers passos

Va ser ordenat prevere el 1998 a la parròquia del Beat Ramon Llull, a son Cotoner (Palma), on va iniciar la seva activitat pastoral i va ser vicari parroquial entre els anys 1998 i 2006. Sempre va combinar la tasca parroquial amb la catequètica i educativa com a professor del Centre d’Estudis Teològics de Mallorca i de l’Institut d’Estudis Teològics del Laïcat i professor convidat a la Universitat de les Illes Balears. Del 1999 al 2006 va ser rector del seminari menor de Mallorca i del 2002 al 2006 també va ser delegat diocesà de Pastoral Vocacional i formador del seminari major.

En memòria de monsenyor Antoni Vadell, es farà un doble funeral a les catedrals de Barcelona (demà, presidit pel cardenal arquebisbe Joan Josep Omella) i Mallorca (un dia després, dimarts, presidit pel bisbe de Mallorca). Avui s’instal·larà la capella ardent a la capella del Sant Crist de Lepant, a la catedral de Barcelona.

3
bisbes auxiliars
tenia fins ara la diòcesi de Barcelona: Antoni Vadell, Sergi Gordo i Javier Vilanova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou