Societat

Mor el bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell i Ferrer als 49 anys

El vicari general, natural de Mallorca, va ser diagnosticat d’un tumor al pàncrees el juliol passat

El bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell i Ferrer ha mort aquest dissabte als 49 anys, segons ha informat l’Església Arxidiocesana de Barcelona. El vicari general, natural de Mallorca, va ser diagnosticat d’un tumor al pàncrees el juliol passat, es va sotmetre a sessions de quimioteràpia i va ingressar a l’UCI a finals de desembre. “Ha mort en la pau del Senyor després d’una llarga i dolorosa malaltia. Properament, comunicarem la data de celebració de les exèquies a Barcelona i dels posteriors actes culturals a Mallorca”, ha apuntat l’arquebisbat de Barcelona, que també ha recordat que monsenyor Vadell i Ferrer –nomenat bisbe auxiliar el 19 de juny del 2017- ha traspassat en el dia de la festa de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

Omella expressa el seu “profund dolor”l

En una carta publicada al web diocesà, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha expressat el seu “profund dolor” per la pèrdua d’Antoni Vadell. “La medicina, els metges i el personal sanitari han fet el que estava al seu abast, però no han pogut fer més”, ha lamentat Omella. “Tots nosaltres, poble Sant de Déu, hem pregat i seguit de prop la seva evolució i ens dol la seva marxa tan ràpida i gairebé sense poder-nos acomiadar d’ell”, ha continuat l’arquebisbe de Barcelona, que ha traslladat el condol a la seva mare, Antònia, al seu germà Joan i a la resta de familiars de Vadell, així com a les persones que l’han atès durant la seva malaltia. “Benvolgut germà Antoni, descansa en Pau. Tingues-nos presents en el teu de cor de germà i amic perquè nosaltres et portem en el nostre”, ha conclòs Omella.

Doble funeral a Barcelona i Mallorca

L’Església Arxidiocesana de Barcelona ha anunciat els actes culturals en memòria de monsenyor Antoni Vadell i Ferrer, amb un doble funeral a les catedrals de Barcelona i Mallorca. Prèviament, demà diumenge 13 de febrer, s’instal·larà la capella ardent a la capella del Sant Crist de Lepant, a la catedral de Barcelona. Serà dilluns 14 a les 11 hores quan la catedral de Barcelona aculli el primer funeral de ’corpore in sepulto’ a l’altar major i serà presidit pel cardenal arquebisbe Joan Josep Omella. L’endemà, 15 de febrer a les 17 hores, se celebrarà un segon funeral a la catedral de Mallorca, presidit pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull. Posteriorment, el fèretre serà traslladat al santuari de Nostra Senyora de Gràcia a Llucmajor, on rebrà sepultura en un acte familiar i privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]