Societat

Desmantellen una xarxa que falsificava artesanalment bitllets de 200 i 500 euros

La persona encarregada de fabricar els bitllets tenia coneixements en arts gràfiques i els falsificava de forma artesanal

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut a Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) tres persones en una operació que ha permès desmantellar una xarxa que falsificava de forma artesanal bitllets de 200 i 500 euros, amb tanta qualitat que superaven els controls de llum ultraviolada.

Concretament, i segons han informat els Mossos i la Guàrdia Civil, l'operació policial es va iniciar a finals de l'any passat després de comprovar l'augment de denúncies per falsificació de bitllets en comerços de la zona metropolitana de Barcelona.

Les denúncies es produïen després que els comerciants accedissin a cobrar amb bitllets de 200 i 500 euros que superaven la prova de la llum ultraviolada de les màquines de detecció de bitllets falsos, en tractar-se de falsificacions de gran qualitat.

Amb la col·laboració de la Brigada d'Investigació del Banc d'Espanya, els Mossos i la Guàrdia Civil han pogut finalment desarticular aquesta xarxa, que disposava d'un laboratori situat en una casa aïllada de Santa Coloma de Cervelló, on es van localitzar 67.000 euros falsos.

Arts gràfiques
Pel que sembla, la persona encarregada de fabricar els bitllets tenia coneixements en arts gràfiques i els falsificava de forma artesanal, amb l'ajuda de diversos escàners i impressores, un ordinador, tinta de color or i plata, i paper útil per a la falsificació de moneda.

Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola i amb nombrosos antecedents, són Maria Isabel P.O., de 51 anys d'edat i veïna de Santa Coloma de Cervelló, i els veïns de Barcelona Carlos S.B., de 52 anys, i José María M.C., de 43 anys.

Els arrestats passaran demà a disposició judicial, mentre que l'operació encara continua oberta i no es descarten més detencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.