Societat

Setze detinguts, quatre d'ells guàrdies civils, amb 3 tones haixix

La Guàrdia Civil ha decomissat més de 3 tones d'haixix i ha detingut 16 persones, quatre d'elles agents de la Benemèrita, en un operació contra el tràfic de drogues realitzada a Sant Carles de la Ràpita, ha informat avui la Subdelegació del Govern a Tarragona.

L'operació, denominada Aristocràcia, es va dur a terme ahir a la platja situada a la carretera de San Carles de la Ràpita, en l'enllaç amb la carretera N-340, a l'altura del número 76, Urbanització Montsià Mar. En el marc d'aquesta operació es va procedir a la confiscació de 101 fardells d'haixix, amb un pes aproximat de 3.030 quilos, i a la detenció de 16 persones, entre els que es troben quatre agents de la Guàrdia Civil.
Aquestes fonts han subratllat que la implicació dels agents, pertanyents a la comandància de Tarragona i als quals s'acusa d'un delicte contra la salut pública en connexió amb el de contraban i omissió del deure de perseguir delictes, "no ha menyscabat la seguretat ciutadana".

A la resta dels detinguts se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues en connexió amb el de contraban (a sis ciutadans de nacionalitat marroquina i a cinc espanyols), i un delicte d'encobriment del tràfic de drogues (a una ciutadana espanyola).

A més de la droga, s'ha intervingut una embarcació de tres motors (10 metres d'eslora i tres de mànega), diversos telèfons mòbils, diners en efectiu i quatre vehicles.

L'operació l'han coordinat el fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Tarragona, Xavier Jou, el fiscal coordinador en matèria antidroga i el Jutjat d'Instrucció número 3 d'Amposta.

Els detinguts i els efectes intervinguts estan a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Amposta i no es descarten noves detencions, havent decretat l'autoritat judicial el secret de les actuacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.