Societat

Descobreixen a Canyelles el 'zulo' d'uns segrestadors

Policial

La investigació dels Mossos d'Esquadra sobre el segrest d'un empresari del Prat de Llobregat, el 17 de juny, ha donat nous fruits. Concretament, s'ha localitzat a Canyelles l'amagatall que els sospitosos, que dormen a la presó des de finals de juny, pretenien utilitzar en un nou cop que va ser neutralitzat per la policia.

Per aquest cas, els Mossos van detenir dues persones: el cervell dels segrestos, J.M., de 45 anys i veí de Canyelles, i qui els materialitzava, F.C., de 47 anys i que residia a Vilafranca del Penedès. Les dues víctimes coneixien J.M., que va idear els segrestos per solucionar els seus problemes econòmics. No se'n va sortir.

En el primer cas, la víctima, de 72 anys, va aconseguir escapar després de passar més de 20 hores lligat en els seients posteriors del seu cotxe. Uns dies després, els segrestadors ho van intentar de nou. Però els Mossos ja estaven sobre la seva pista i els van detenir in fraganti.

Aprendre de les errades
Davant del fracàs del primer segrest, els sospitosos havien decidit assegurar el cop i van apropiar-se una petita nau industrial abandonada en una urbanització de Canyelles on retindrien la víctima. A l'interior del zulo, havien habilitat un llit i tenien una gran quantitat d'ampolles d'aigua "per si el segrest s'allargava", segons va explicar una font policial. Els delinqüents també havien deixat en aquest indret algunes pertinences de la primera víctima, com un joc de claus.

L'anàlisi de les empremtes, que només corresponen a F.C., fan pensar als Mossos que l'encarregat de preparar el zulo era també l'autor material dels segrestos, que treballava a les ordres de l'home de negocis arruïnat.

La localització de l'amagatall aporta noves proves contra els detinguts. En aquest sentit, fonts policials es felicitaven per la investigació, "que va permetre que els detinguts anessin directament a la presó sense tenir temps a destruir proves", com és el cas d'aquesta nau que els Mossos han trobat intacta.

Els investigadors també compten amb la detallada descripció que la primera víctima va donar de l'home que el va segrestar -a qui s'ha identificat com a F.C.-, amb l'estranya trucada que J.M. va fer a la dona de l'empresari del Prat i, sens dubte, amb la detenció in fraganti quan pretenien retenir la segona víctima.

En els dos casos, l'autor material dels segrestos contactava amb les víctimes per tal de formalitzar algun negoci. A l'empresari del Prat el va citar fent-se l'interessat en un xalet que l'home tenia a la venda en una urbanització, precisament, de Canyelles. A la segona víctima F.C. li volia proposar la construcció de xalets.

En els dos casos, també, el cervell dels delictes es va posar en contacte amb els seus coneguts, als qui, fins i tot, devia diners. Amb el primer empresari va estar esmorzant hores abans que el seu còmplice el segrestés. Una distracció de F.C. va permetre a la víctima escapar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Obre, al centre, una botiga de la marca Beatriz Furest

girona
societat

Els Mossos admeten que el robatori de coure no es resoldrà aviat tot i augmentar la vigilància

barcelona
Urbanisme

Barcelona inicia el procés per fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

Barcelona

Les persones que treballen necessiten cada cop més l’ajuda de Càritas

girona
Urbanisme

Un circuit verd connectarà totes les muralles i fortificacions de Tortosa

Tortosa

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses