Societat

Es prohibeix el bany a Sitges, Castelldefels i Vilanova i la Geltrú

Societat

Els ajuntaments de Sitges, Castelldefels i Vilanova i la Geltrú han decidit hissar la bandera roja a totes les seves platges com a mesura de precaució per la taca blanca i greixosa d'origen desconegut que ha aparegut aquest matí en el mar i que està assolint ja la costa del Garraf.

La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental d'Aigües Marines a Catalunya (Camcat) després de constatar que la taca blanca, que es va detectar ahir a les costes del Garraf, no és tòxica, però té origen industrial.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la substància és d'origen industrial, però no conté cap substància tòxica regulada per les normatives de qualitat de la UE. Segons la conselleria de Medi Ambient, podria ser un vessament d'alguna embarcació.

Bandera roja
Un portaveu de la policia local de Vilanova ha dit que la taca, que s'ha començat a dispersar a mitja milla de la costa, encara no ha arribat a les platges del municipi, encara que està a prop i es pot albirar clarament des de terra.

Davant aquesta situació, tant Vilanova com Sitges han decidit hissar també la bandera roja, que prohibeix el bany, com a mesura de precaució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.