Societat

El col·lectiu La Cuina de l’Empordanet recull històries de pesca i cuina de la Costa Brava

El llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava” consta de tretze capítols que destaquen les poblacions i les seves històries pesqueres

El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet ha editat el llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava”. L’obra, que presenta tretze capítols, planteja un recorregut històric de la pesca i la cuina a través de les poblacions costaneres de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, sa Riera, Tamariu, Llafranc, Calella de Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Blanes.

Així mateix, cada capítol del llibre se centra en una localitat diferent de la Costa Brava, on s’ha pescat històricament o es pesca actualment de manera professional. Les pàgines es complementen amb les vivències de pescadors jubilats, actius i altres persones que han tingut una relació propera amb la pesca, segons manifesta l’entitat a través d’un comunicat.

A més de les narratives, el llibre també incorpora una altra dimensió de la cultura local: la gastronomia. Cada capítol conclou amb una recepta d’un restaurant membre de La Cuina de l’Empordanet, utilitzant espècies de peix i marisc que han estat destacades al llarg de la història pesquera de cada poble.

El projecte ha rebut el suport financer del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava. Un total de 1.000 còpies del llibre han estat impresos, i estaran disponibles a partir del 4 de setembre. Els interessats podran obtenir-ne un exemplar de dues maneres: sol·licitant un plat a base d’alguna de les espècies pesqueres destacades als restaurants membres del col·lectiu; o assistint a una de les presentacions que inclouran sessions de cuina en viu. Les presentacions tindran lloc a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà (Vall-llobrega) el 4 de setembre, a l’Espai del Peix (Palamós) el 5 de setembre i a la Maram (l’Escala) el 6 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

comerç

La Boqueria, millor mercat del món

Barcelona
LA JONQUERA

El TSJC admet a tràmit un contenciós que vol aturar el parc eòlic Galatea

LA JONQUERA
infraestructures

L’R4 cap a Sant Vicenç de Calders tallada al Vendrell per una incidència

EL VENDRELL
gastronomia

L’alta gastronomia no només es menja

Barcelona
societat

Desallotgen l’edifici municipal ocupat La Tancada, al Raval

BARCELONA

La ronda de Dalt, una ferida que supura

Barcelona
Agustí Cortés
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

“Quan es va fer la partició, aquí no hi havia res que pogués ser un bisbat”

Barcelona
Oscar Palomino i Joan Hernàndez
Portaveus de Millorem Barcelona

“Si no tapen la ronda del Mig, farem talls quan torni el Barça”

Barcelona

“Per què no fan primer el tram més perjudicial per a la salut?”

Barcelona