Societat

gastronomia

El cuiner Jamie Oliver treu un llibre de receptes en català

Qualsevol entès en cuina o aficionat als fogons coneix Jamie Oliver, el cuiner britànic més famós del món i més mediàtic (els seus programes tenen una audiència d’uns 67 milions de persones en 182 països, segons consta a la seva biografia). També és l’autor de no-ficció més venut de la història del Regne Unit, amb un total de 48 milions d’exemplars dels seus llibres de cuina venuts a tot el món. Columna Edicions, del Grup 62, acaba de publicar un llibre amb el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les basades en cinc ingredients. Es titula 5 ingredients mediterranis i uneix la cuina fàcil amb el menjar del Mediterrani, que, diu, “ sempre li ha tingut el cor robat”. L’autor va estar el mes de novembre a Cadaqués, a Palamós i a Barcelona, recorrent restaurants i mercats, com fa habitualment, per al nou programa de Canal Cocina, Jamie Oliver en el Mediterráneo. El volum presenta més de 120 receptes fàcils de seguir, simples i “totalment delicioses”, com sol dir ell quan cuina. 5 ingredients mediterranis s’inspira en els sabors, les combinacions i els ingredients bàsics i comuns de tot el Mediterrani, incloent-hi el menjar i els sabors de l’Estat espanyol, França, Tunísia i Grècia. Hi ha receptes d’amanides, sopes i sandvitxos, pasta, verdures, pastissos i panades, marisc, peix, pollastre i ànec, carn, i coses dolces, entre les quals algunes tan properes com ara guisat de mongeta tendra, bombes de patata, pasta ràpida amb tonyina, amanida de gala de figues i porc i prunes. L’any passat, Columna Edicions ja va publicar, amb un gran èxit, un altre llibre de Jamie Oliver: Un: Un sol recipient. Receptes fàcils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

Crítiques a l’Estat per a un projecte aparcat de l’N-II que ha fet gastar “temps i diners”

sant julià de ramis / sarrià de ter
SOCIETAT

La cooperativa de l’Aldea vol prorrogar tres anys el retorn dels fons entrampats

L’Aldea
economia

Lola Casademunt premiada per la seva expansió internacional

granollers
enogastronomia

La DO Penedès premia els seus millors vins

vilafranca del penedès

Una síndrome hereditària originària de la Garrotxa

Banyoles
Pere Costa i Vilanova
Mestre i pedagog

“Formar mestres entre gent de l’ofici és una necessitat”

Girona
Girona

Temps de Flors multitudinari i adaptat al canvi climàtic

Girona

Fires al sac!

Vilafranca del Penedès
Medi ambient

Collserola i pagesia s’alien per fer respectar camps i ramats

Barcelona