Societat

religió

La dona a l’Església i la sinodalitat, a la Tribuna Joan Carrera

La ponent de la setena edició d’aquesta iniciativa és membre de la comissió sinodal d’Alemanya

La Tribuna Joan Carrera és una proposta del Grup Sant Jordi i de El Punt Avui

La Sinodalitat i el debat sobre el protagonisme de la dona a l’Església és la conferència que farà Margit Eckholt, presidenta fins fa pocs mesos de l’Associació Europea de Teologia Catòlica, a la propera sessió, la setena, de la Tribuna Joan Carrera, que es farà el proper dia 5 de març. Professora de teologia dogmàtica de la Universitat de Osnabrück i vice-presidenta de l’Institut internacional per a investigacions en missionologia (’estudis que fan referència a l’activitat missionera) Eckholt farà la seva conferència en el decurs d’un dinar col·loqui que es farà en el decurs d’un dinar en un cèntric restaurant de Barcelona. És Doctora honoris causa de la Universitat de Luzern, professora visitant i post-doctoral d’altres universitats internacionals i és membre de la comissió sinodal d’Alemanya.

L’acte serà presentat per Mar Galceran, doctora en Pedagogia i màster d’espiritualitat Transcultural. Ha dirigit diverses institucions socials, pastoral i docents: el Lloc de la Dona-Germanes Oblates, l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona, el Centre Cristià dels Universitaris i el Secretariat de Teologia a la Universitat. És membre de la junta de la Germandat de Poblet i del Grup Sant Jordi, entitat que, amb El Punt Avui, son els impulsors de la Tribuna Joan Carrera. Hi donen suport 20 entitats i institucions més que amb aquesta iniciativa cerquen analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana.

En les edicions anteriors de la Tribuna Joan Carrera han estat convidats el cardenal de Rabat, Cristóbal López, al teòleg Jesús Martínez Gordo, la sotssecretària del Sínode, Nathalie Becquart, l’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo, el teòleg Wilhelm Danka i el polític cristià Javier Madrazo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.