Societat

MEDI AMBIENT

Constitueixen la Taula de la Fusta per fixar la política forestal fins al 2040

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, i associacions i empreses del sector forestal s’han reunit aquest matí a Santa Coloma de Farners

El govern destina 41 milions als boscos del país

Una reunió de treball avui a l’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners (Selva) ha servit per constituir, formalment, la Taula de la Fusta, un òrgan per fixar la política forestal a Catalunya fins al 2040.

Segons informa el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Generalitat de Catalunya destina aquest any 41 milions d’euros als boscos del país quan el 2021 n’hi va destinar 26. “Estem determinats a continuar potenciant el sector forestal per afrontar conjuntament els reptes i oportunitats de futur”, ha dit Mascort. Durant la reunió s’ha constituït la Taula de la Fusta i s’han marcat les directrius per elaborar el nou Pla de Política Forestal 2040.

El pla vetllarà “per la correcta integració del conjunt de polítiques, estratègies i iniciatives que interactuen amb la gestió i conservació dels terrenys forestals”, afirma el govern. Hi ha, entre d’altres, el pla per a l’Aprofitament Energètic de la Biomassa Forestal i Agrícola 2021-2027.

Amb una superfície forestal del 65%, Catalunya disposa d’una banda, una font de provisió de serveis ecosistèmics ambientals i socioeconòmics que cal potenciar i d’altra banda, cal considerar que són dinàmics i no estan exempts de riscos, especialment en un context de canvi climàtic, ha assenyalat el departament en una nota de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia