Societat

política

Els grafitis als trens de Rodalies costen 32.000 euros diaris

Catalunya acumula gairebé el 50 per cent del total d’actes vandàlics de tot l’Estat

Els grafitis als trens de Rodalies van costar 11,6 milions d’euros l’any passat a Catalunya: gairebé 32.000 euros diaris. A més de la inversió en neteja, a aquesta xifra se li sumen les despeses indirectes, com ara la inversió en seguretat, tant de personal com de sistemes de videovigilància. Segons recorda la companyia ferroviària, Catalunya acumula gairebé el 50 per cent del total d’actes vandàlics de tot l’Estat i al 2023 es van denunciar fins a 2.340 intrusions de grafiters a les instal·lacions, amb una mitjana de més de sis actes vandàlics al dia. “L’any passat es van fer 7.500 hores de treball de neteja” i es van pintar prop de 70.000 metres quadrats de superfície en trens, ha detallat Renfe.

La companyia destaca que els usuaris pateixen les conseqüències dels grafitis amb retards i trens suprimits per manca de visibilitat o pintades en els elements de seguretat, entre d’altres. Tot i això, la presència de personal de seguretat ha evitat que les pintades siguin de major dimensió, a més d’avortar 492 incursions grafiteres l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia