Societat

Sequera

Crítiques d’entitats socials per la falta de “resultats” de la Taula Nacional de l’Aigua

Les entitats socials i ecologistes presents a la Taula Nacional de l’Aigua que v crear el govern l’estiu passat denuncien la “inoperativitat” d’aquest espai per debatre el model de gestió de l’aigua. Consideren que l’administració utilitza aquesta Taula per “evitar el debat de fons” que demanen i “indirectament, seguir mantenint un model d’explotació insostenible de l’aigua”.

Aigua és Vida, Ecologistes en Acció de Catalunya, Enginyeria Sense Fronteres i el Grup de Defensa del Ter acusen l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’ocultar les dades detallades dels consum per evitar “explicar el resultat de les mesures adoptades els darrers tres anys per fer front a la sequera”. També denuncien que l’ACA està absent en els debats de la Taula i per tant ni aporta ni recull la informació de les diferents aportacions.

Les entitats també manifesten un “desencís total” amb la Taula, assegurant que de moment “no ha donat cap resultat”. Per tot plegat, les organitzacions demanen al Govern un espai participatiu on debatre sobre el model de gestió hídrica de Catalunya per als propers anys i “els canvis estructurals necessaris”.

En el comunicat, també alerten que la reducció a més de la meitat dels cabals de sequera del Ter, Muga i Llobregat, s’ha decidit fora de la Taula Nacional de l’Aigua i “sense cap diàleg ni acord amb les organitzacions de defensa del medi natural”. Segons les entitats, amb aquesta decisió l’ACA i la Conselleria d’Acció Climàtica vulneren els principis de la legislació europea -Directiva Marc de l’Aigua- “d’assolir el bon estat ecològic de les masses d’aigua i incrementa els riscos per a la salut pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia