Societat

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

L’Ajuntament va explicar dilluns que després de reunir-se amb la Generalitat i les entitats durant el cap de setmana no havia trobat cap solució per a la continuïtat de l’alberg municipal de Can Bofí Vell ni tampoc havia trobat aixopluc per a les 45 persones que hi han viscut fins ara. El municipi no té recursos d’habitatge d’emergència i les entitats privades estan saturades. En un dels dies més tempestuosos que es recorden dels darrers anys, els usuaris, vulnerables, i alguns d’ells amb necessitats mèdiques i de diversa índole, es van trobar literalment al carrer. Només hi va haver plaça per a un d’ells en un pis d’una entitat. La Generalitat, també dilluns, mantenia que sí que havia ofert una sortida a l’Ajuntament: fer un contracte d’emergència de sis mesos, mentre es regularitza la situació de l’alberg. I ho pagaria la Generalitat. Ahir, posats en contacte amb el consistori per saber què ha passat amb aquesta proposta, van respondre que s’està estudiant. La Generalitat els ho va presentar divendres i els serveis jurídics municipals estan estudiant l’encaix legal.

El departament de Drets Socials de la Generalitat manté que cal resoldre la situació i que una ciutat com Badalona “no pot quedar-se sense cap tipus de dispositiu que doni resposta a la necessitat d’allotjament d’urgència social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]