Societat

Societat

L’Ajuntament de Badalona posa punts d’informació sobre drogues a les Festes de Maig

L’Ajuntament de Badalona ha explicat que durant les nits del 10, 11 i 18 de maig i en plena festa major, oferirà punts d’atenció per a informar la ciutadania “sobre els riscos que té per a la salut el consum i l’abús de substàncies addictives”. Aquests punts estaran ubicats en les zones on se celebrin els concerts, al costat de punts liles, contra les violències masclistes i d’LGTBIQ+-fòbia. “Amb aquesta acció es vol assegurar que durant la celebració de les Festes de Maig es minimitzin, tant com sigui possible, els riscos associats al consum de substàncies addictives.”

Aquest any l’Ajuntament ha elaborat material específic nou en referència als efectes nocius dels vapejadors. “En cas que hi hagi alguna persona afectada o amb una possible situació de risc per a la salut, s’activaran tots els protocols de seguretat i d’emergència sanitària.” Els punts d’informació estaran a les següents ubicacions i horaris (al costat de punts lila): divendres 10 de maig, concerts de festes, de 21.30 a 2.30 hores, a la platja del Coco. Dissabte 11, de 21.30 a 2.30 hores, també a la platja del Coco i dissabte 18 de maig, concert de Cal Txiringu, de 21.30 a 2.30, a la platja dels Pescadors

Quant als punts lila, a més a més de compartir les ubicacions acabades d’enumerar, tindran un horari d’atenció més ampli, fins a les 3 de la matinada, i la nit de sant Anastasi, del 10 a l’11, fins a les 4. Els punts lila ha d’oferir un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals. El servei, compta amb dues persones formades en feminismes i violències masclistes i LGTBQ+–fòbiques, informarà, sensibilitzarà, farà prevenció, atendrà i assessorarà a totes les persones que ho sol·licitin. A més, es facilitarà a la ciutadania materials de sensibilització i prevenció, així com els números de telèfon on trucar en cas de patir qualsevol tipus d’agressió. En cas que hi hagi alguna agressió, abús o assetjament, l’empresa i les persones que faran d’informadores tenen l’encàrrec de derivar als recursos, agents i serveis pertinents per tal d’oferir una atenció integral i respectuosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]