Societat

societat

Un grup dels sensellar de Can Bofí Vell es prepara per fer nit davant l’Ajuntament de Badalona

Les entitats denuncien que el govern municipal els dóna l’esquena després de “consentir” el tancament de l’alberg

La polèmica pel tancament de l’alberg d’emergència de Can Bofí Vell, a Badalona, continua portant cua. Un grup de les persones sense llar que s’hi refugiava ha decidit fer nit als bancs de la plaça de la Vila, davant l’Ajuntament, per visibilitzar la seva situació. “Estem al carrer sense menjar i sense un lloc on dormir. Albiol no té sentiments, és un pocavergonya”, expliquen Rocio i Carlos, dos dels usuaris de l’alberg durant el darrer any. La plataforma que els dóna suport, Badalona Acull, lamenta que el consistori doni l’esquena a aquesta problemàtica i que centenars de persones estiguin “deixats de la m`pa de Déu” a la ciutat. El govern municipal del PP ha declinat fer declaracions sobre aquest assumpte.

El tancament de Can Bofí Vell es va materialitzar el 29 d’abril, fa gairebé tres setmanes. Des de llavors, els 45 usuaris que hi havia s’han quedat al carrer i sense cap recurs per poder-se alimentar. “Alguns dies mengem i altres no”, explica Carlos Garcia, un dels sensellar que aquest dijous dormirà a la plaça de la Vila.

L’home és conscient que l’Ajuntament no els donarà “res” l’endemà de la seva acció i que possiblement els acabin desallotjant del lloc, però en veu en la necessitat de traslladar el seu ’dormitori’ habitual al centre de la ciutat per fer visible la situació que viu i “reivindicar drets humans”.

Des del 29 d’abril ell i la seva parella, Rocio Caparrós, dormen a uns bancs que hi ha davant de l’alberg que els darrers mesos ha estat casa seva. Ho expliquen indignats amb l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, a qui admeten haver votat a les eleccions municipals. “Deia que tot canviaria i ha canviat a pitjor”, exclamen.

La seva vulnerabilitat s’agreuja en el cas de la dona. Caparrós està operada d’un triple bypass cardíac i necessita prendre medicació a diari. El seu cas, però, no és l’únic. El portaveu de la plataforma Badalona Acull, Jaume Ventura, assegura que en la majoria de casos es tracta de “persones malaltes” que necessiten atenció.

L’entitat els ha donat suport en els darrers dies, però avisen que la problemàtica del sensellarisme no es circumscriu només a la quarantena de persones de Can Bofí Vell. Hi ha persones, expliquen, que no recorren a l’ajuda i que hi ha nombrosos assentaments amb “centenars de persones malvivint als carrers”.

Badalona Acull qualifica la situació d’”indigna” i reclama que el govern municipal sigui proactiu amb la problemàtica. Segons el portaveu de l’entitat, l’anterior govern ja havia previst una ampliació del servei d’alberg amb l’obertura d’un nou centre i retreu al PP haver-lo frenat i també haver permès el tancament de Can Bofí Vell apel·lant a una situació d’impagament.

El govern municipal ha declinat fer declaracions sobre aquest assumpta, si bé en una aparició recent als mitjans municipals, el primer tinent d’alcalde, Juan Fernández, explicava que l’Ajuntament no podia garantir “de per vida i gratuïtament” un sostre a cap persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia