Societat

El CSN classifica l'incendi de Vandellòs II com a nivell 0 en l'escala internacional de successos nuclears

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha classificat com a nivell 0 en l'escala internacional de successos nuclears (INES) l'incendi d'un generador elèctric en la central nuclear de Vandellòs II, i ha explicat que l'incident no va tenir cap conseqüència radiològica, segons ha informat el CSN en un comunicat.

L'organisme ha explicat que els sistemes de seguretat de la central van respondre "correctament" mantenint la planta en condicions d'"aturada segura" a cada moment.

Alhora, l'entitat ha decidit convocar el comitè d'enllaç, en el qual estan representades totes les empreses propietàries d'actius nuclears, per fer un seguiment dels últims incidents a les plantes i analitzar els plans d'actuació dels titulars.

El succés es va iniciar diumenge amb una aturada automàtica del reactor a les 08.49 hores a causa d'una fallada en l'interruptor de generació del turboalternador. Es va produir, després, un incendi a l'edifici de turbina que va durar més de 10 minuts, de manera que es va declarar la prealerta d'emergència des de les 09.07 fins a les 10.30 hores, moment en el qual l'incendi va quedar totalment extingit sense que aquest afectés la zona nuclear de la planta.
Segons el CSN, la fallada inicial va danyar l'interruptor principal. L'incendi posterior va afectar sobretot la zona de l'edifici de turbina que està immediatament sota el generador elèctric principal. El titular de la central està avaluant amb detall les causes de l'incendi i l'abast dels danys, tasca en la qual col·laboren tècnics de les empreses especialistes dels equips afectats ABB i Siemens.

La central continuarà aturada fins que es valorin els danys, moment en el qual "es podran determinar els mitjans i el temps necessaris per a la seva reparació". A més, els danys soferts pels sistemes afectats impedeixen, de moment, l'operació a la planta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.