Societat

El nombre de matrimonis gairebé iguala el de ruptures l'any 2007 a Catalunya

Societat

La xifra de matrimonis que se celebren a Catalunya en un any és semblant a la de ruptures, segons l'Institut de Política Familiar (IPF) de Catalunya. Per cada quatre matrimonis, el 2007 3,4 es van trencar, d'acord amb l'informe elaborat per l'IPF. Encara que a tot l'Estat espanyol la ruptura familiar és creixent, a Catalunya és on el fet és més evident, ja que és la segona comunitat amb la taxa més alta de ruptura i nupcialitat (0,85).

L'any passat a Catalunya hi va haver 26.038 ruptures, la qual cosa significa que es va trencar un matrimoni cada 20 minuts, 71 ruptures al dia.

A nivell de demarcacions, Barcelona se situa en el tercer lloc del rànquing estatal amb una taxa del 0,91 i Tarragona en el vuitè lloc, amb una taxa de 0,76. Lleida i Girona, amb el 0,70, ocupen els llocs 12 i 13.

IPF alerta
El president de l'IPF de Catalunya, Liberto Senderos, assegura que la situació s'està tornant crítica i espera que "la cruesa" de les dades que es presenten faci reaccionar les diferents administracions públiques. Senderos prossegueix que la família "és el termòmetre de la societat, i si la família es trenca, la societat també".

Recentment, el president nacional de l'IPF, Eduardo Hertfelder, ha declarat que "és necessària una rectificació urgent de la llei del divorci exprés i augmentar la seguretat jurídica del matrimoni, mitjançant el retorn a un model que protegeixi els drets del matrimoni i que ajudi a superar les seves crisis amb terminis de reflexió tal com recomana el Consell d'Europa".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.