Societat

La Fiscalia fa retirar els vídeos dels dos homicides de Ripollet

Successos

La Fiscalia de Menors va donar ordres ahir als Mossos d’Esquadra perquè “es tanquin” els vídeos del portal YouTube on apareixen els dos joves detinguts per la seva presumpta participació en l’assassinat d’una nena de 14 anys a Ripollet dissabte passat. Les imatges dels dos nois, S. i L., estan en tres arxius diferents, tal com va avançar l’AVUI a l’edició d’ahir.

Fonts de la Fiscalia consultades per aquest diari van explicar que la difusió de les imatges, que van acompanyades pel discurs insultant i amenaçador d’una veu en off, poden suposar un delicte contra l’honor i la imatge dels dos menors. Des del ministeri públic es considera que la iniciativa d’investigar l’origen dels vídeos i de les persones que els han penjat a la xarxa correspon a la policia.

L’aparició de les imatges va motivar, també ahir, la reacció de la família de L., que sent amenaçada la seva integritat. Els familiars van presentar una denúncia als Mossos demanant que actuïn contra la persona o persones que han penjat els arxius a la web YouTube. El menor L. sosté que no va tenir una participació directa en el crim i que l’agressió la va perpetrar l’altre noi.

Per executar les ordres de la Fiscalia, els Mossos necessiten una manament judicial que els faculti per actuar davant els responsables de YouTube, que té la seu a Irlanda. En altres casos en què ha calgut intervenir per retirar imatges d’internet, els Mossos han actuat igual.

Les ordres de la Fiscalia a la policia encara no s’havien pogut executar en el moment de tancar aquesta edició i els tres vídeos es podien seguir consultant lliurement a la xarxa. A última hora del vespre quasi 7.000 persones els havien visionat i s’havia obert un acalorat debat al mateix portal sobre la legalitat i la conveniència de difondre les imatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.