Societat

Un submarinista mor a Sant Andreu de Llavaneres

Un submarinista ha mort a causa del mal temps quan estava practicant una immersió a la zona de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), segons que han informat fonts dels cossos de rescat.

El bussejador formava part d'un grup de tres submarinistes que aquest matí ha sortit a fer una immersió i que no havia tornat a l'hora prevista al club nàutic del qual havien sortit.

Aquest migdia s'han desplegat diversos mitjans aeris i de Salvament Marítim per buscar als tres submarinistes i la seva embarcació.

Dos d'ells han estat trobats amb vida, si bé han estat rescatats en estat d'hipotèrmia pel temps que havien estat al mar sense poder tornar.

El tercer submarinista havia mort. Encara es desconeixen les causes concretes de l'accident, però es creu que el mal temps els ha impedit tornar a la seva embarcació, tal com havien previst.

De fet, el Maresme ha estat una de les zones on el temporal marítim ha estat més fort. Onades de fins a cinc metres d'altura han colpejat aquest migdia i primera hora de la tarda la costa maresmenca. Segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN), fonts del servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme (Meteomar) han indicat que, a banda del fort onatge, la jornada ha estat marcada per ratxes fortes de vent de gregal que han arribat als 101 quilòmetres per hora en poblacions com Sant Vicenç de Montalt. En altres punts de la comarca, les ratxes han arribat als 60 quilòmetres/hora.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per maregassa, vigent fins aquest dissabte a la nit. Hi haurà onades que superaran els dos metres i mig d'altura. Les comarques amb més probabilitat de registrar aquest fort onatge són l'Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat. La franja horària més crítica serà entre les sis del matí i la una del migdia d'aquest dissabte.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.