Societat

Mor el doctor Lluís Barraquer i Bordas als 86 anys

La missa funeral se celebrarà demà dimarts a Sant Climent de Llobregat

El neuròleg Lluís Barraquer i Bordas, fill de Lluís Barraquer i Ferré i nét de Lluís Barraquer i Roviralta, nascut a Barcelona el 27 d’abril del 1923, ha mort aquesta matinada a Sant Climent de Llobregat a l’edat de 86 anys.

La missa funeral se celebrarà demà, dimarts 6 d’abril del 2010 a les 11h, a l’església parroquial de Sant Climent de Llobregat.

El 1947 es va llicenciar en medicina a la Universitat de Barcelona. Treballà un any a l'Institut Neurològic Municipal, i el 1948 ingressà al Servei de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, del que en fou director entre 1972 i el 1978, i consultor director fins la seva jubilació el 1993. De 1950 a 1967 fou director de la Secció de Neurologia de la Clínica Universitària de Patologia General de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

En l'àmbit acadèmic, el 1967 fou professor de neurologia de la Universitat de Navarra; el 1972 fou professor agregat i el 1979 catedràtic associat de la Universitat Autònoma de Barcelona; des del 1992 dóna classes de Neuropsicologia a la Universitat Ramon Llull.

El doctor Lluís Barraquer i Bordas era membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, membre d'honor soci de mèrit de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. A més, era president d’honor de la Societat Espanyola de Neurologia i de la Societat Catalana de Neuropsicologia.

El doctor va ser distingit amb el premi Jordi Gol de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques l'any 1988, la medalla de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau l'any 1994, la medalla del cos facultatiu a la UAB de la Santa Creu i Sant Pau l'any 1998, la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari de la Generalitat l'any 2000 i la medalla de la Universitat Rovira i Virgili l'any 2003. A més, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la creu de Sant Jordi l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.