La UdL s'implica en la redacció del Pla d'Usos i la delimitació del PEIN del pantà d'Utxesa

Alumnes del nou grau de Geografia i Ordenació del Territori de la Universitat de Lleida faran pràctiques al Consorci del Pantà d'Utxesa, al Segrià. La participació de la facultat de Lletres de la UdL a aquest organisme nascut fa 3 mesos és el primer pas per la redacció del Pla d'Usos i Gestió d'aquest espai aquàtic i de la delimitació final de l'espai protegit. El consorci, que ha signat un conveni amb la Universitat aquest dijous, espera a banda que la Generalitat també s'afegeixi al projecte per convertir-lo en un nou punt d'interès turístic i poder desenvolupar els necessaris per gestionar-lo.

El pantà d'Utxesa, únic a Catalunya per trobar-se al mig d'un canal industrial, el de Seròs, té el repte ara de posar en marxa el Pla d'Usos i la delimitació de la zona d'espai especial d'interès natural (PEIN) per tal d'explotar-lo turísticament.

Si bé el consorci del pantà es planteja un turisme de natura, no descarta implantar-hi la navegació sempre que no afecti la vida de les aus. En aquest procés de delimitació de l'espai i els usos podran participar-hi els dos alumnes semestrals de la Universitat de Lleida que faran les pràctiques d'ordenació del territori al pantà.

Avui precisament es compleixen 100 dies de la constitució del Consorci del Pantà d'Utxesa, que ha enfocat les seves primeres accions en la difusió escolar de l'entorn de l'embassament.

Amb el conveni signat aquest dijous, la Universitat de Lleida podrà oferir un període de pràctiques als estudiants de Geografia que vulguin treballar a Utxesa. L'estada durarà un semestre, amb jornades d'unes 10 hores a la setmana que en sumaran 150 durant els 4 mesos. L'alumne rebrà a canvi 9 crèdits de la carrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.