Societat

Vandellòs estarà tancada en les pròximes setmanes fins a l'anàlisi dels danys

Societat

La central de Vandellòs II (Baix Camp), que ahir va patir un incendi d'un generador elèctric, estarà tancada durant les pròximes setmanes, i tornarà a operar una vegada que s'hagin reparats els danys, ha informat avui el sotsdirector d'Emergències del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Eugenio Gil.

Aquest matí es troben reunits els enginyers de la planta nuclear tarragonina per estudiar i valorar els desperfectes causats pel foc, que ha afectat únicament els sistemes i equips elèctrics localitzats a la turbina de la central, ha subratllat el sotsdirector del CSN.

El Consell de Seguretat Nuclear està a l'espera de l'anàlisi que s'està realitzant per procedir a la classificació de l'incident dins  l'Escala Internacional de Successos Nuclears.

"Ara és necessari valorar amb molt detall què ha passat i estudiar els danys, perquè s'han cremat cables i algun equip elèctric", però no s'ha vist afectada la turbina ni el reactor de la central.

Fins que no s'efectuï la reparació, la nuclear no tornarà a funcionar, ha afegit Eugenio Gil, qui ha insistit que no s'ha produït cap incidència radiològica i en què els sistemes de protocol d'emergència van funcionar correctament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.