Societat

des de les escales

De la plaça al Parlament: el ‘freakisme'

Santa Tecla ha començat amb llamps, trons i aiguats. Deixant de banda la previsió o imprevisió sobre els espais alternatius, que els lectors denuncien a les edicions digitals, un dels actes que divendres no va ser celebrat ha estat la Plaça Friki. Amb la tertúlia de la mateixa nit, l'Eli m'assegura que, passi el que passi per Santa Tecla, el freakisime està garantit, si més no fins a la data de les eleccions al Parlament. Em diu que la CORI, amb l'infatigable Ariel Santamaria al capdavant, està decidida a fer el salt als escons nacionals. Ara fa alguns dies, ell i Pirata el del Gorro eren al festival Acústica de Figueres, càmera en mà, buscant gent per configurar les llistes per anar a les eleccions. És cert que, cap al mes d'abril, la Coordinadora Reusenca Independent va aprovar això per unanimitat de l'assemblea, però la veritat és que no m'ho vaig acabar de creure. Tot i així, a través de la web es va iniciar un càsting per trobar els membres de les llistes, i aquest setembre ha començat un altre per trobar els polítics més juantxis de Catalunya en una sèrie de visites que començaven a Figueres.

La desafecció ciutadana cap a la política i en general cap al funcionament de l'administració pública ha esdevingut un dels problemes principals que apareixen al capdamunt de les enquestes d'insatisfacció d'aquest país. Potser és hora que algú enceti de veritat la reforma de la funció pública, per guanyar en honestedat, eficiència i eficàcia, si no volem que la idea tarragonina i teclera de la Plaça Friki s'instauri de manera permanent en l'imaginari comunitari del país, impulsada des d'una formació que ja té representació al consistori
reusenc. De tota manera, sort per als juantxis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.