Societat

BARCELONA

La Generalitat és acusació en el cas de corrupció urbanística a Ciutat Vella

Alguns dels expedients podrien tenir el certificat de la direcció general de Turisme falsificat

La jutgessa dóna validesa al peritatge municipal

La titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona ha acceptat que la Generalitat es personi com a acusació particular en el cas de la suposada corrupció en la concessió de llicències a pisos turístic de Ciutat Vella. Ara per ara, hi ha imputats pels delictes de suborn, contra l'administració pública i amenaces l'enginyer Joaquín Quílez; el llavors cap dels serveis tècnics de Ciutat Vella, Helio Lozano, i la cap de l'assessoria jurídica, Elena Ariza.

En el sumari, consten 128 expedients d'obres, inspeccions i activitats amb indicis d'irregularitat de 29 immobles. Els pèrits han assenyalat que d'alguns expedients “es desprèn la possible falsedat del certificat” d'inscripció al registre d'entitats d'activitats turístiques de la direcció general de Turisme. Abans del pla d'usos de Ciutat Vella del 2006 –per restringir aquests polèmics negocis–, als amos que llogaven pisos turístics només els calia la cèdula d'habitabilitat i estar en el registre de Turisme. Un dels filtres del pla va ser que només es donaria llicència als pisos que estiguessin al registre de la Generalitat, i probablement per això es van falsificar certificats. Un cap de l'Ajuntament ha admès a la jutgessa, en un informe, que en la tramitació de les llicències es va crear “una situació d'indefinició jurídica” per als titulars dels apartaments que es va perllongar fins al 2008. D'altra banda, la magistrada ha denegat la petició de la defensa de Lozano d'anul·lar el peritatge dels expedients fet per quatre tècnics de l'Ajuntament perquè aquest és acusació. La jutgessa raona que els pèrits són primer de tot professionals, a banda de contractats pel consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.