Societat

Dues persones s'encadenen en protesta pel cementiri nuclear

Un centenar de persones es manifesten davant la Subdelegació del govern central a Barcelona contra aquesta infraestructura

Els antinuclears demanen que es retiri la candidatura d'Ascó

Dues persones s'han encadenat aquesta tarda davant de la Subdelegació del govern espanyol a Barcelona durant una protesta contra la construcció del magatzem de residus nuclear, la ubicació del qual està pendent de decidir-se per part de l'executiu. Els Mossos d'Esquadra han anat al lloc de la protesta per desencadenar els dos manifestants, i no han practicat cap detenció.

Del centenar de persones que s'han concentrat contra aquesta infraestructura, molts eren provinents de les comarques del sud de Tarragona i del País Valencià, dos dels territoris candidats a acollir el magatzem. El proper 7 de novembre està prevista una gran manifestació a la Ribera d'Ebre.

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha exigit avui a l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals (AMAC) i a l'Ajuntament d'Ascó que retirin la candidatura del municipi al Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears.

Una vegada la comissió interministerial ja ha fet públic que la candidatura d'Ascó no és tècnicament la millor i “després de quedar demostrat que no té el menor indici de consens territorial, social ni polític”, la CANC ha demanat a l'AMAC i al consistori d'Ascó que retirin la seva candidatura.

Segons els antinuclears, queda “clar” que “l'estratègia maquinada” per l'AMAC i Ascó“ha fracassat totalment” per l'oposició de la majoria del territori i de les institucions. “Fins i tot dins de la pròpia associació, l'AMAC no ha aconseguit que ni un sol ajuntament es posicioni a favor d'Ascó”, ha afegit l'associació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.