Societat

El cementiri nuclear no té els informes de seguretat i tècnics sol·licitats per Greenpeace

L'Audiencia Nacional ho comunica a l'organització ecologista, qui considera que es vulnera el Conveni Aarhus

Greenpeace demana la nul·litat de tot el procés

L'Audiencia Nacional ha comunicat mitjançant una providència a l'organització ecologista Greenpeace que “no existeixen” els informes tècnics i de seguretat del magatzem temporal centralitzat (ATC) de residus nuclears d'alta activitat i combustible gastat i del seu centre d'experimentació associat. documents que aquesta va sol·licitar en un recurs contenciós administratiu a aquest tribunal.

Mitjançant aquesta providència l'Audiencia Nacional desestima la sol·licitud plantejada per Greenpeace i assenyala que “no s'escau al sol·licitat, atès que, com s'indica en el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç”, amb data 27 de juliol de 2010, “no existeixen dits documents”.

Greenpeace considera que la inexistència dels informes confirma la vulneració del Conveni Aarhus per part del ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, per la qual cosa es “demostra la nul·litat de ple dret de tot el procés”. A més, assenyala que en l'ofici remès a l'Audiencia Nacional pel ministeri, aquest diu disposar només d'un “estudi de seguretat del disseny genèric de l' ATC, en anglès, elaborat per l'enginyeria francesa SGN”. L'objectiu del Conveni d'Aarhus és protegir el dret de cada persona, i de les generacions presents i futures, a viure en un medi ambient que permeti garantir la seva salut i el seu benestar. El conveni sobre accés a la informació, participació pública en el procés de presa de decisions i accés als procediments judicials en matèria de medi ambient va ser elaborat per la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides, en una conferència ministerial celebrada a Aarhus (Dinamarca) el 25 de juny de 1998.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.