Societat

Els opositors al MTC creuen que l'eixida de De la Vega aproxima la instal·lació a Zarra

Recorden que va ser l'exvicepresidenta la que va aturar la iniciativa del ministre Sebastián d'ubicar el cementeri nuclear a la localitat

La plataforma contra el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears (MTC) de Zarra (Vall de Cofrents) ha lamentat l'eixida de la ja exvicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega. Segons expliquen, ella va ser l'encarregada d'aturar la iniciativa de ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, d'adjudicar l'MCT a Zarra, després que Sebastián ho comunicara a un bon nombre de periodistes i presidents autonòmics. Amb la remodelació, el col·lectiu tem que el debat sobre la ubicació del cementeri nuclear torne a la mesa del Consell de Ministres, una vegada s'aproven els pressupostos de 2011. Els veïns de Zarra, contraris al magatzem, lamenten que el procés d'adjudicació s'està convertint en “un circ, sobretot per part del govern i el departament d'Indústria”.

La plataforma es concentra hui a la nit (dijous 21 d'octubre) a les portes de l'ajuntament d'Aiora amb candeles enceses i les cares pintades de blanc en protesta per la intenció expressada per Sebastián i en solidaritat amb els setze detinguts per manifestar-se pacíficament contra l'MTC fa unes poques setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.