Societat

CiU reclama canviar el model d'oci de la Copa

El grup municipal lamenta els hàbits insans a les barraques

Demana un debat a fons

El grup municipal de CiU a Girona reclama a l'equip de govern de Girona un debat a fons que permeti repensar el model d'oci de la Copa. En un comunicat, la formació nacionalista qualifica d'“erroni” l'actual model que s'ofereix als joves a les típiques barraques.

En aquest sentit, el principal grup a l'oposició adverteix del perill que l'actual model de barraques i assenyala que s'han de prendre les mesures per evitar que s'acabin convertint en “un focus de deteriorament del civisme, de potenciació d'hàbits insans, del foment d'una cultura que rebaixa l'exigència que sempre hem de tenir davant dels riscos de l'alcohol i les drogues en la població menor d'edat”. CiU recorda que en els últims anys la formació ha advertit dels perills que suposava el model així com dels “problemes de la venda d'alcohol a menors, els casos de coma etílic, la venda de substàncies estupefaents i altres problemes de seguretat”.

Buscar un consens

CiU considera necessari fer un debat a fons d'aquest model per buscar un nou camí a través del “consens” i que “eradiqui d'una vegada aquestes actituds”. Les discussions sobre el model de Fires s'han anat succeint en els últims anys en els plens municipals i l'equip de govern també ha apel·lat a la responsabilitat de les famílies davant l'actitud dels seus fills. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va recordar que sovint els problemes no vénen de les barraques sinó de les motxilles amb alcohol que porten els joves. El debat més encès es va produir fa dos anys quan es va denunciar la venda d'alcohol a menors. El tripartit ja ha avançat a les entitats que tenen barraca que comprovin l'edat dels consumidors i que tancarà de manera immediata aquella barraca que enxampin venent a menors d'edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.