Societat

Denuncien que Indústria va manipular les dades per ubicar l'MTC a Zarra

El govern espanyol encara no ha decidit on ubicarà el cementiri nuclear

Unes 150 persones de la plataforma contra la ubicació a Zarra s'han concentrat avui davant el Palau de Moncloa

El consell de ministres encara no ha decidit on s'ubicarà el Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears, així ho ha assegurat aquest migdia el ministre portaveu, Alfredo Pérez Rubalcaba en roda de premsa, que ha evitat pronunciar-se sobre la possible ubicació a Zarra, al País Valencià.

La plataforma de Zarra en contra del cementiri nuclear ha publicat en el web que la comissió interministerial va manipular tècnicament les dades dels municipis candidats a acollir l'MTC, amb l'objectiu “de situar Zarra com a opció preferent”. Segons la informació dels ecologistes, la comissió va assignar incorrectament una sèrie de valors a l'opció de Zarra en diversos paràmetres i a més es van ometre una sèrie d'aspectes fonamentals per a la correcta valoració de zarra. Greenpeace assegura que aquestes “errades” van permetre sobrevalorar en més de 100 punts l'opció del municipi de la Vall de Cofrents. “Si s'hagueren fet els càlculs correctament, Zarra quedaria situada en la cinquena posició entre els huit candidats”, indiquen.

“Sense manipular les dades, queda palès que Zarra no constitueix el lloc idoni per a acollir un cementeri nuclear”, declara José Cerdá, portaveu de la plataforma.

És per tot això que tant la plataforma com Greenpeace sol·liciten que el govern espanyol anul·le el procés de l'MTC.

Per mostrar la seva oposició, unes 150 persones de la Plataforma contra el Cementiri Nuclear a Zarra s'han concentrat avui davant el Palau de Moncloa per lliurar un informe tècnic que “demostra” que no és el lloc més idoni.

Un dels portaveus de la Plataforma, José Cerdà, ha explicat que lliuraran a tots els ministres un informe tècnic, en el qual “es demostra que l'opció de Zarra s'ha sobrevalorat”, i que se situa en cinquena posició dels vuit candidats possibles.

L'informe de la comissió interministerial encarregada d'estudiar el lloc més adequat per al magatzem de residus d'alta activitat, atorgava la màxima puntuació a aquesta localitat valenciana, seguida d'Ascó (Tarragona).

No obstant això, l'estudi realitzat per la Plataforma contra el Cementiri Nuclear, divulgat ahir, situa a Zarra en el cinquè lloc i a Ascó en primera posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La ronda de Dalt, una ferida que supura

Barcelona
Agustí Cortés
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

“Quan es va fer la partició, aquí no hi havia res que pogués ser un bisbat”

Barcelona
Oscar Palomino i Joan Hernàndez
Portaveus de Millorem Barcelona

“Si no tapen la ronda del Mig, farem talls quan torni el Barça”

Barcelona

“Per què no fan primer el tram més perjudicial per a la salut?”

Barcelona

“No volem una paret amb plantes”

Barcelona
GIRONA

Girona busca l’equilibri entre l’auge ciclista i els veïns

GIRONA
opinió

La ronda de Dalt i la ciutat construïda

Arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Olot

Recullen firmes per preservar l’únic espai verd del Montsacopa

Olot

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró