Societat

Restringit el trànsit quatre dies abans de la visita papal

L'Ajuntament limitarà des de dimecres el trànsit als carrers que visitarà

S'estan habilitant ja espais d'aparcament alternatiu

Hi haurà menys parades de metro i bus

Els veïns i comerciants de les tres zones restringides durant la visita del papa hauran d'identificar-se degudament amb el DNI per accedir als seus domicilis o negocis. Si en el document hi apareix una altra adreça, els ciutadans hauran de presentar un altre tipus de paper –rebuts o documents mèdics– en què acreditin que resideixen o treballen a la zona. En el cas de les persones de fora que hagin llogat balcons, o bé hauran d'estar al pis la nit del 6 de novembre, o bé hauran de portar un altre certificat que els identifiqui com a llogaters. Ras i curt, si els ciutadans no s'identifiquen, no podran entrar de cap de les maneres a la zona zero el 7-N.

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, va detallar ahir totes les restriccions que hi haurà a la ciutat durant la vista del pontífex. El gran problema, naturalment, serà el de la mobilitat. Els talls de trànsit començaran dimecres que ve –tasca exclusiva de la Guàrdia Urbana– i no acabaran fins, almenys, diumenge a la tarda (vegeu gràfic), quan el papa ja hagi abandonat Barcelona. Per tal de no bloquejar la ciutat, l'Ajuntament es reserva la carta d'obrir alguns carrers de manera intermitent el mateix dia del recorregut papal, sempre que es garanteixi la seguretat del sant pare.

El maldecap més important, però, són les places d'aparcament. La regidora va assegurar ahir que el consistori ja està “habilitant” espais d'estacionament per als veïns i comerciants de la zona restringida, que en els propers dies es quedaran gradualment sense zones blava i verda, i sense la possibilitat d'accedir als seus pàrquings si estan situats al llarg del recorregut. Escarp, però, va admetre que serà “difícil” trobar aparcament per a tothom i va descartar l'assignació de places. Tampoc va garantir que les zones habilitades estiguin a prop de les restringides. “Generarem moltes molèsties i demanem comprensió”, va dir la regidora. La resta de restriccions afectaran especialment els grans serveis públics, com ara el metro i l'autobús –al carril bus hi estacionaran autocars de feligresos–, i el servei de Bicing, que disposarà de menys estacions. També s'anul·laran totes les parades de taxi a les zones 1 i 2.

Accés d'emergència

A la zona restringida, s'hi ha previst un carril per a vehicles d'emergència per garantir l'accés dels serveis mèdics en el cas que calguin. A banda, centenars d'efectius del SEM estaran repartits en diversos punts del recorregut, de 3,6 quilòmetres i que tindrà tanques. Els Bombers també han rebut ordres de treure els vehicles i estacionar-los en espais de fàcil accés al recorregut. Per la seva banda, centenars d'agents de la Guàrdia Urbana faran tasques de suport en carrers per controlar el trànsit. Milers de mossos –amb la col·laboració dels aspirants a policia– vetllaran per la seguretat ciutadana, i la Policía Nacional, la Polizia Vaticana i els escortes vigilaran la seguretat personal del cap d'estat del Vaticà i de la casa reial. L'exèrcit blindarà l'espai aeri i la Guàrdia Civil acompanyarà el pontífex a la seva arribada a l'aeroport. Tots els cossos es reuniran al centre de coordinació del carrer Lleida, des d'on es dirigirà el dispositiu de seguretat, un dels més importants dels darrers anys a la ciutat.

LA XIFRA

720.000
euros
costarà la visita del papa, sense comptar la despesa en serveis de neteja, Protecció Civil i Guàrdia Urbana.

LA FRASE

Habilitarem zones d'aparcament, però no podem garantir places per a tots els veïns de la zona restringida
Assumpta Escarp
regidora de seguretat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona
unió europea

Cop judicial europeu a les famílies monoparentals

barcelona
Educació

Concentració a l’institut Duc de Montblanc contra la “imatge falsa” donada del centre

Rubí
societat

El jutjat reconeix a una lesbiana la maternitat d’un fill que va tenir la seva exparella amb reproducció assistida

Lleida