Societat

CCOO considera que hi ha alternatives més “democràtiques” al decret de direcció de centres

El sindicat “rebutja” que el personal directiu professional sigui un administratiu especialitzat en la gestió de recursos humans “en detriment del seu lideratge pedagògic”

Critica que “sense haver de consultar i ni tan sols escoltar el claustre i el consell escolar de centre”, el director pugui decidir

El sindicat CCOO creu que hi ha alternatives “més funcionals, democràtiques i justes” al decret de direcció de centres que preveu aprovar aquest dimarts el govern, i es declara disposat a “negociar-les amb el govern que surti de les eleccions del dia 28”.

El sindicat considera “inadmissible” la coexistència de dos tipus de direccions a partir de l'aprovació del decret perquè, al seu parer, estableix una “flagrant” discriminació entre els que funcionin segons les normes actuals, i els que ho facin segons les noves, que rebran “honoraris i reconeixement professional diferents”.

En canvi, CCOO valora la proposta formativa per al personal directiu, tot i que, alerta, cal negociar-ne l'aplicació concreta.

El sindicat “rebutja” que el personal directiu professional sigui un administratiu especialitzat en la gestió de recursos humans “en detriment del seu lideratge pedagògic” i de gestió en àmbits educatius.

També s'oposa a que els nous directors pugin “imposar” hores extres als professors.

CCOO rebutja que “sense haver de consultar i ni tan sols escoltar el claustre i el consell escolar de centre”, el director pugui decidir “sobre la definició i els perfils de la seva plantilla” o sobre la provisió general de professors ordinària i especial, competències que “corresponen als poders públics i/o al consell escolar”.

Un altre aspecte del decret amb el qual el sindicat es mostra crític és “l'acumulació” de funcions de la nova figura de la direcció, que demana “una dedicació i disponibilitat desproporcionades”.

Com a conseqüència de la norma, a més, CCOO augura una “masculinització” de les direccions dels centres.

De la mateixa manera, CCOO alerta que el decret “preveu que les direccions tinguin dificultats” per fer la feina i hagin de recórrer a professionals externs, fet que “implica externalitzar, en unes poques persones amb funcions gerencials, la presa de decisions dels centres educatius, de forma paral·lela als equips docents i els consells escolars”.

Per últim, el sindicat considera una decisió “encertada” que la formació especialitzada per a la gestió de centres educatius tingui nivell de postgrau universitari, i s'ofereix a negociar-ne les condicions concretes d'aplicació i les seves conseqüències laborals i retributives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca