Societat

Tura qualifica de “negligència” la troballa al carrer del dossier sobre la seguretat per la visita del Papa

La consellera de Justícia ha assegurat que els documents són de fa un mes i que la troballa no perjudicarà la seguretat

Tura també ha valorat positivament que el delegat del govern espanyol a Catalunya hagi explicat que era informació dels cossos de seguretat espanyols

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha manifestat aquest divendres que la troballa de documents sobre el dispositiu de seguretat de la visita de Benet XVI trobats al carrer per un veí “és un acte de negligència”.

Per Tura, “si les dades passen a altres persones i són conegudes per molts, la seguretat disminueix”.

No obstant, la consellera ha destacat que es tracta de documents de l'octubre que no parlen de “la darrera situació i operatiu”, de manera que no afectaran la seguretat del dispositiu per la visita papal.

Tura també ha valorat positivament que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, hagi explicat que era informació dels cossos de seguretat espanyols.

“Em sembla bé que el delegat del govern hagi sortit a assumir la responsabilitat i dir que corresponia als cossos i forces de seguretat de l'Estat”, ha dit.

La consellera, però, ha ressaltat que “aquest tipus de papers els han de tenir les persones implicades en l'operatiu de seguretat”.

Amb això, ha dit que és una negligència per part de “qui hagi comès l'error de deixar-los al lloc on no tocava, haver-los oblidat o que li hagin caigut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.