Societat

col·lectius

Ribó renya Tortosa perquè dificulta l'empadronament

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, alerta que l'Ajuntament de Tortosa (Baix Ebre) vulnera els drets dels ciutadans quan els demana la cèdula d'habitabilitat per empadronar-se i ahir va anunciar que, si els responsables municipals no rectifiquen, durà la queixa al Parlament.

La qüestió ve de lluny: el Síndic ja va advertir fa un any a l'Ajuntament tortosí que el padró, que és la porta d'accés als serveis socials i sanitaris, ha d'incloure totes les persones que viuen a la població. Va ser fins i tot abans que esclatés la polèmica de Vic, on l'alcalde va dictar una norma interna per vetar l'accés al padró de les persones estrangeres que no tinguessin permís de residència. Vic va haver de recular i el Síndic ha continuat rebent queixes de veïns de municipis on es continuen posant traves a l'empadronament, i s'hi exigeix la cèdula d'habitabilitat o un dipòsit econòmic.

Ribó alerta que Tortosa actua fora del marc legal i li suggereix que modifiqui el protocol. Insisteix que el padró no és una eina per combatre la sobreocupació i que, a més, el Departament de Medi Ambient i Habitatge no té constància d'habitatges sobreocupats a Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.