Societat

Montilla veu “complex” el missatge del papa i lamenta que només es destaqui el que separa la societat

El president de la Generalitat considera que Benet XVI va tenir paraules de “proximitat i entesa” cap a Catalunya i la seva cultura

Considera que el president del govern espanyol hauria de tenir “els seus motius” per no anar a la cerimònia religiosa

El president de la Generalitat, José Montilla, ha qualificat de “complex” el missatge que el papa va dirigir a la ciutadania en la seva estada aquest cap de setmana a Barcelona, i ha lamentat que es posi l'accent en les paraules del pontífex que més controvèrsia generen a la societat. “Com tots els missatges complexos, està exposat que cadascú interpreti aquella part que més li interessa. Hi ha persones que han posat molt l'accent en les qüestions que segurament més distancien una part de la societat espanyola”, ha destacat.

En declaracions a Onda Cero, el president de la Generalitat ha valorat positivament que el missatge del papa també ha estat de “proximitat i entesa” cap a Catalunya i la seva cultura. Amb aquestes paraules, el president de la Generalitat ha valorat els missatges que el Papa va donar als fidels ahir diumenge durant la consagració de la Sagrada Família. El president ha preferit valorar els missatges de proximitat a Catalunya i a la seva cultura, enfront de les qüestions que més distancien 'una part de la societat espanyola' i referents als 'últims canvis legislatius'.

Montilla, que va assistir a l'acte acompanyat d'altres representants del govern, com ara Josep-Lluís Carod-Rovira, Ernest Benach, Montserrat Tura, Antoni Castells o Ernest Maragall, considera que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha de tenir “els seus motius” per no anar a aquest acte, de caràcter religiós, però ha defensat que ell no és ningú per jutjar-lo.

En aquest sentit, José Montilla ha remarcat que ell va fer el que creia que havia de fer, en relació a la seva assistència, i ha recordat que el president de l'Estat sí que va participar en l'acte de comiat al pontífex. “Si hagués volgut desmarcar-se'n, tampoc hauria anat al comiat”, ha matisat Montilla, que creu que Zapatero ha diferenciat la visita de caràcter pastoral de la visita del Papa com a cap d'estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona