Societat

UGT i CCOO demanen que la rectificació del calendari no es quedi en paraules

Els dos sindicats valoren positivament que el conseller d'Educació hagi rectificat el calendari escolar

Les federacions d'ensenyament creuen però, que “els deu mesos de conflicte”s'haurien pogut evitar amb “respecte, diàleg i negociació”

Les federacions d'ensenyament d'UGT i CCOO de Catalunya han celebrat aquest dijous la rectificació del Departament d'Educació perquè els mestres puguin fer jornada intensiva al juny a les escoles la direcció de les quals així ho acordi, però demanen que aquesta decisió no quedi només en paraules.

Els dos sindicats valoren que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, hagi rectificat el calendari escolar després de mesos de conflictes amb els mestres, les direccions i fins i tot els consells escolars.

El conflicte laboral que va generar la supressió de la jornada intensiva al juny va ser de tal magnitud que els docents de moltes escoles catalanes es “van plantar” i van apostar per eliminar l'organització de les colònies i fins i tot les sortides escolars com a mesura de pressió.

De rebot, aquesta decisió va provocar que més de 1.500 persones que treballaven en el sector de l'oci educatiu, com els monitors de les cases de colònies, perdessin els seus llocs de treball, molts d'ells precaris.

CCOO de Catalunya considera en un comunicat que la proposta del conseller que siguin les direccions de les escoles les que decideixin si fan jornada intensiva o no és la mateixa que es va plantejar a la Taula sectorial de negociació al febrer d'aquest any.

El sindicat valora que “és absurd mantenir deu mesos de conflicte” que s'haurien pogut evitar amb “respecte, diàleg i negociació” del conseller cap als representants sindicals.

De la seva banda, la secretària d'Ensenyament de FETE-UGT, Roser Font, ha valorat positivament la rectificació de Maragall però ha demanat que “això no quedi sol en paraules i que si un centre escolar decideix tornar a la jornada intensiva, els Serveis Territorials d'Educació no trobin traves burocràtiques que ho impedeixin de forma efectiva”.

Font ha deplorat que el conseller hagi pres la decisió de permetre la jornada intensiva de la mateixa manera que es va aprovar el calendari escolar que l'eliminava, sense consultar ni dialogar amb els representants dels docents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA