Societat

Tortosa

Llums i Fira de Nadal al nucli antic

La nova associació de comerciants del nucli històric s'implica en l'organització, per dinamitzar el barri

La III Fira de Nadal al Nucli Antic, que es farà els dies 10, 11 i 12 de desembre, també servirà per presentar en societat l'Associació de Comerciants del Nucli Antic de Tortosa, la qual s'ha constituït recentment amb uns 25 associats. El tresorer de l'entitat, Àngel Barceló, va explicar ahir que l'objectiu és aglutinar el comerç dels barris del nucli històric i convertir-lo en una zona comercial de primer ordre. Els 31 expositors de la Fira de Nadal ocuparan el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta, però també la plaça de l'Absis, que serà l'escenari d'un concert dels alumnes del conservatori i també d'espectacles d'animació infantil. A banda, hi haurà la recollida de cartes a càrrec dels emissaris reials, tallers de cuina nadalenca, una xocolatada, i un circuit de ponis al carrer de la Mercè.

Però abans, Tortosa encendrà demà al vespre l'enllumenat públic de Nadal, que enguany té 300 punts de llum. L'element estel·lar serà un avet blanc de vuit metres que s'ha instal·lat al mig de la font de la plaça de l'Ajuntament. En canvi, el consistori encara no sap si serà possible encendre l'enllumenat nadalenc del campanar de l'església del Roser, que es troba molt malmès. Reparar-lo costaria uns 25.000 euros, i tot el pressupost de l'enllumenat de Nadal és enguany de 60.000 euros. De fet, el 78% dels llums de Nadal ja són propietat de l'Ajuntament, perquè durant els últims anys ha anat comprat material propi per reduir els costos.

D'altra banda, el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, va avançar ahir que la segona edició de la fira gastronòmica i alimentària Festast se celebrarà de l'11 al 14 de març del 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.