Societat

Petons, abraçades i menys indignació

Les aglomeracions i el malestar deixen pas a cues per facturar i a l'alegria a les arribades

Un centenar de colombians es concentren per protestar contra un vol cancel·lat a Bogotà i la falta d'informació d'Aena

L'aeroport va buscarallotjament gratuït al centenar de passatgers colombians atrapats

Les quilomètriques aglomeracions de divendres i dissabte van deixar pas ahir a les típiques cues al davant dels taulells de les companyies per facturar i embarcar. Com si res no hagués passat, la majoria de ciutadans que diumenge eren a l'aeroport es trobaven a les zones d'arribada. “Benvingut, Tian”, es veia en una pancarta. “Ja surt, ja surt!”, repetien una desena de parelles amb globus vermells a les mans en espera de rebre un ésser estimat. Els bars i botigues de Duty Free, plens fins a la bandera dissabte, oferien una imatge de solitud, més pròpia dels establiments de Port Aventura en plena temporada d'hivern.

Però, com en tot a la vida, hi havia matisos grisos que posen en dubte la teoria dels vasos comunicants. En un dels taulells d'informació d'Aena, a la zona de sortides, els informadors van tenir molta menys feina que en els dies anteriors, però van haver de ballar amb la més grossa. Prop d'un centenars de persones, la majoria colombianes, van aplegar-se als voltants del taulell per protestar contra la (in)decisió de la seva companyia aèria –Avianca–, que els va cancel·lar el vol de dissabte a Bogotà i ahir no va voler obrir la guingueta amb l'excusa que només l'obren quan tenen vols; és a dir, cada dos o tres dies –en els millors dels casos–o en una setmana. Els passatgers, molt civilitzats tot i haver passat la nit a l'aeroport sense mantes ni aigua,i malgrat la incapacitat de la companyia –que a través del telèfon els va oferir un vol per dilluns a 1.500 euros en passatge preferent o esperar-se fins d'aquí a deu dies per fer el trajecte amb avió–, van optar per contrac-tar els serveis d'un advocat, que ahir a la tarda es va reunir amb el director del Prat en busca d'una solució. I ho va aconseguir, parcialment. Tots els afectats dormiran en un hotel cedit per l'aeroport fins que puguin agafar el vol i passar el Nadal amb els seus familiars. La meitat dels passatgers podran marxar a Colòmbia a partir del dia 14 sense pagar res; per a la resta no hi ha solució. Aquests tornaran avui a protestar a l'aeroport, tot i les “amenaces” rebudes dels Mossos, segons van explicar els afectats. Fonts policials van assegurar “desconèixer” els fets.

Els que ahir ja van poder tornar a casa (Palma) són la família Goka, que estaven atrapats al Prat des de divendres amb el seu fill de sis anys. Holey, francès, Madelina, romanesa, i el seu menut han dormit durant tots aquests dies en un passadís de la T1, sense que Aena fes res per ells. “Ens tracten diferents perquè som emigrants”, asseguren Holey i Madelina, que van haver d'avisar una amiga perquè els cuidés els seus altres dos fills, que els esperaven a Palma. Sense notícies estava la María Isabel, de Sant Just Desvern, que avui s'havia de sotmetre a una “delicada” operació quirúrgica a Montevideo (Uruguai). El seu vol havia de sortir dissabte. “Ningú no ens informa. Ho perdrà tot”, es lamentava entre llàgrimes una amiga seva.

Els avions tornen a volar. Però encara no s'ha restablert la normalitat a l'aeroport del Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca