Dinar al restaurant o comprar un plat
Alguns dels millors restaurants de Barcelona han preparat menús nadalencs
S'ofereixen plats elaborats pels xefs
Sempre queda l'opció, per qui no tingui ganes de cuinar i muntar un banquet a casa, de dinar a fora. O qui no tingui ganes de cuinar, però sí de reunir els seus al voltant de la taula, pot comprar per casa els plats que tindria als millors restaurants. Només cal que passi a buscar-los després d'haver-los encarregat. Els millors restaurants ofereixen menús nadalencs, com ara l'Arola i l'Enoteca, a l'hotel Arts. Sergi Arola ha preparat un menú que inclou l'escudella, però també flam d'eriçons, esqueixos de llamàntol i bombó de fetge d'ànec. Paco Pérez proposa a l'Enoteca un menú en què predominen els canelons de pularda, els llagostins i el mero. Raül Balam, al capdavant del Moments, a l'hotel Mandarin Oriental, s'ha cenyit a la tradició amb una escudella a base de galets farcits, rotllos de col i pilota i, com a segon plat, una amanida tèbia de la carn d'olla trufada, amb pintada, porc ibèric, panses i figues. També hi ha l'escudella al menú del 111, a l'hotel Méridien, que ve acompanyat amb pollastre farcit de panses i pinyons. Al Moo, l'escudella i la carn d'olla aniran seguits de canelons, llobarro salvatge i terrina de pollastre trufada. Altres cuiners ofereixen la possibilitat de cuinar i que el client s'emporti els plats a casa. És el que fa el restaurant Freixa Tradició, amb plats com ara escudella de Nadal amb galets, canelons de Sant Esteve, cuixa de pintada farcida de ceps i terrina de fetge d'ànec amb figues. La botiga de delicadeses Vila Viniteca ha reunit, com ha fet en anys anteriors, alguns dels millors cuiners per oferir un menú que s'ha de recollir a l'establiment. Els encarregats de crear un menú de 4 plats, que es poden comprar de manera individual o tots quatre, han estat Paco Pérez, els germans Javier i Sergio Torres, Àngel Pascual i Jordi Artal. Pérez ofereix com a entrant un embolcall de cigala, tòfona i cansalada ibèrica. De primer, els germans Torres, del Dos Cielos, faran canelons tradicionals. De segon, Pascual –del Lluçanès– proposa una cuixa de pintada rostida amb prunes i bolets. I de postres, es pot optar pel torró d'Agramunt amb xocolata, cafè i bergamota de Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits.