Societat

cavalcades 2011

Els Reis reparteixen bons desitjos per superar la crisi

Tones de caramels es van donar ahir a mans plenes als diferents municipis de la comarca on van passar les cavalcades, la majoria llençats des de les carrosses

La manca de fred intens va ajudar a omplir els carrers

Ses Majestats els Tres Reis de l'Orient van arribar ahir al vespre a les diferents poblacions de la comarca per repartir, durant la nit, munts de joguines i també una mica de carbó per als qui no s'han portat bé durant l'any.

A Mataró, la comitiva reial, formada per una quinzena de carrosses, va arrencar puntualment a dos quarts de sis de la tarda des de la plaça Puerto Rico. Després de llençar prop de 2.500 quilos de caramels –sense gluten i sense colorants artificials– pels carrers de la ciutat, van arribar a l'ajuntament, on van ser rebuts per l'alcalde Joan Antoni Baron, i van saludar la multitud que els esperava des del balcó de l'edifici consistorial. “L'any passat us demanava feina per als més grans, aquest any us torno a demanar el mateix: feina, feina i feina” reclamava l'alcalde.

Per la seva banda, els Treis Reis van recordar la llarga travessia que van fer per arribar a la capital del Maresme per poder repartir les joguines, i van aprofitar per recordar que mai han faltat a la cita. “L'estel apareix al cel d'Orient i ens guia des de fa centenars d'anys. Tants anys, que Mataró no tenia el tramvia, ni el port, ni la Laia l'Arquera, ni tan sols en Robafaves”, repassava Melcior. “Ara, a dormir aviat, que d'aquí a poca estona ja serem a casa vostra”, va insistir Baltasar, quan s'acomiadava.

A Pineda de Mar, els Tres Reis van encapçalar una comitiva de vuit carrosses, que aquest any va doblar la feina de repartir ofrenes perquè es van habilitar dos pessebres vivents, on ses majestats van haver d'aturar-se. Malgrat que l'ordre inicial donat per la policia va ser que els caramels es donessin a la mà per evitar que la mainada s'exposés a les rodes de les carrosses, al final hi va haver una autèntica pluja d'aquests dolços. A Calella els Reis van desfilar acompanyats d'una banda que animava l'ambient, i va anar pels pèls que van poder inaugurar el nou i últim tram amb preferència per a vianants del carrer Església.

A Premià, Melcior, Gaspar i Baltasar hi van arribar ben d'hora. A les cinc de la tarda ja eren al parc del Palmar, on van fer acte de presència a cavall, com ja és habitual en els darrers anys. Des d'allà es van adreçar a l'ajuntament, on els esperaven centenars de persones, la majoria nens que no volien deixar passar l'oportunitat de fer-se una foto amb els Mags d'Orient o de tocar-los. Algun, fins i tot, aprofitava per fer peticions de darrera hora.“Vull la bicicleta d'en Bob Esponja”, cridava un nen de menys de deu anys al pas del rei blanc. Al balcó del consistori van entregar a l'alcalde el pa i la sal com a senyal de benvinguda i van demanar als infants que anessin a dormir d'hora per “deixar-los treballar”. La cavalcada va recórrer sense incidències els carrers més cèntrics fins a la plaça de la Sardana, on van coincidir amb el pessebre vivent que va preparar l'escola de teatre Kampikipugui.

Ses Majestats van estrenar la nova riera d'Arenys de Mar en el tram final i van arribar a les portalades de l'Ajuntament, on tenien instal·lats els trons, com s'havia fet anys enrere, fet que va agradar als assistents. En la desfilada de les carrosses que acompanyaven Ses Majestats també va sobtar que fos el rei Baltasar qui obrís la comitiva.

LA XIFRA

15
són les carrosses que van formar part de la cavalcada dels Reis de Mataró,
la més nombrosa i més seguida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.