Societat

Afiliats de la CGT ocupen els antics jutjats de la Via Laietana a Barcelona

Protesten per la decisió del Ministeri de Treball de cedir a CCOO tot l'edifici que compartien al número 16-18 d'aquest mateix carrer

Els sindicalistes pretenen instal·lar-se als antics jutjats fins que Treball els faciliti un edifici definitiu

Uns 200 afiliats de la CGT han ocupat avui els antics jutjats de la Via Laietana de Barcelona per protestar per la decisió del Ministeri de Treball de cedir a CCOO tot l'edifici que compartien al número 16-18 d'aquest mateix carrer.

Els sindicalistes pretenen instal·lar-se als antics jutjats, un edifici de dues plantes situat al número 8-10, fins que el Ministeri de Treball els faciliti un edifici definitiu en què situar la seu de la CGT a Barcelona.

“Pensem quedar-nos aquí. Ens han estat marejant durant tres anys amb promeses d'edificis que no es fan realitat. Estem lluitant pel nostre patrimoni sindical. Aquest és un edifici gran i preciós que està sense utilitzar”, ha assegurat el portaveu de la CGT Carles Navarro, en declaracions a Efe.

En un comunicat, la CGT reprotxa al Ministeri de Treball que estigui “afavorint” CCOO en dictar la resolució en la qual cedeix tot l'edifici del número 16-18 a aquest sindicat, després de mesos de conflicte obert entre els dos sindicats.

“Hem denunciat des de fa anys que CCOO, UGT, la patronal i l'administració s'estan quedant amb milers de metres quadrats de locals pertanyents al patrimoni sindical acumulat, excloent d'altres organitzacions sindicals i socials”, assegura la CGT.

Els afiliats de la CGT que han ocupat des de les 09.30 hores els antics jutjats de la Via Laietana han començat a preparar l'edifici per poder resistir-hi durant un temps indeterminat i, per exemple, estan portant útils i comestibles.

El conflicte entre la CGT i CCOO de Catalunya per l'edifici que comparteixen a la Via Laietana de Barcelona s'arrossega des de la primavera del 2010, i els afiliats de l'un i l'altre han arribat fins i tot a utilitzar la força per aconseguir controlar uns metres de més de l'edifici en què tenen situades les seves seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona